Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новата кола на Алфа Ромео е голяма стъпка напред, смята Кими

Новата кола на Алфа Ромео е голяма стъпка напред, смята Кими

2522
0
Кими Райконен
Кими Райконен, снимка Джордже Пецу

Кими Райконен смята, че в екипа на Алфа Ромео са направили голяма стъпка напред по отношение на новата кола. Финландецът тества миналогодишния автомобил на тима, който тогава се казваше Заубер, в края на ноември в Абу Даби.

Според него новата машина C38 е голяма крачка напред, въпреки ограниченията в аеродинамиката, наложени от новите правила.

„Имаме пакет, с който можем да работим, и който да подобряваме, каза Кими. – Това е голяма стъпка напред спрямо Заубера в Абу Даби. Ако изключим завъртането ми, първия ден с новата кола мина изцяло добре. Сутринта беше много студено. Тук никога не разбираме, че е зима.“

Запитан как се чувства в Алфа Ромео след 5 сезона във Ферари, финландецът отговори: „Чувствам се добре. Спокоен съм. Ние сме един отбор и вземаме решенията заедно. Не виждам защо трябва да говорим за Ферари. Аз бях пилот там преди, а сега съм в Алфа Ромео. Надявам се с тима да взема колкото може повече точки.“

Спортният директор на тима Фредерик Васьор добави, че завъртането на Кими не е създало проблеми в подготовката на отбора. То е коствало само 37 минути, а по колата не е имало сериозни повреди.

Според него е трудно да се каже къде се намира Алфа Ромео в момента, тъй като не се знае другите колко гориво ползват и каква са режимите им на двигателя.

Алфа Ромео
снимка: Джордже Пецу