Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новата кола на Форс Индия ще е готова за вторите предсезонни тестове

Новата кола на Форс Индия ще е готова за вторите предсезонни тестове

41
0
Адриан Сутил,Витантонио Лиуци

Новата кола на Форс Индия за сезон 2011 г. ще е готова едва за вторите предсезонни тестове, които ще са на испанската писта Херес. Отборът ще започне изпитанията на 1 февруари във Валенсия с миналогодишния си болид VJM03, съобщи Ройтерс въз основа информация от главния изпълнителен директор на тима Отмар Шафнауер.

Внимателно обмислихме плановете си за старта на сезона и излизането на новия болид VJM04. Отборът ще участва и в четирите изпитания преди началото на състезателната година, като във Валенсия ще сме с VJM03, а VJM04 ще дебютира на Херес седмица по-късно. Това ще ни даде още две седмици в аеродинамичния тунел и ще имаме възможност да направим всички необходим части за автомобила – обясни Шафнауер.

В екипа вярват, че това е по-добрия вариант за тях и ще им даде предимство. Миналата година подобна схема следваха Ред Бул, които извадиха RB6 седмица по-късно спрямо повечето си съперници, а това бе най-бързият болид на 2010 г. На Херес ще се състои формално представяне на VJM04.

Пилотите на екипа обаче все още не са ясни и в зимните дни, когато новините във Формула 1 не са кой знае колко много, това е една от най-обсъжданите теми.