Начало Автомобили Новата Opel Zafira вече официално

Новата Opel Zafira вече официално

386
0
flex7.opel,zafira

Компанията Opel пусна първата официална информация за следващото поколение на минивана си Zafira. Автомобилът вече носи и приставката Tourer, по-дълъг е с 19 см. от предшественика си, а официалната му премиера ще се състои на автомобилното изложение във Франкфурт през есента.
Компактният миниван използва нова платформа, отличаваща се с независимо окачване отпред, тип МакФерсън и задна торсионна греда, комбинирана с механизъм на Уат, аналогично на новата Astra.
Междуосието на Opel Zafira е увеличено с 57 мм (до 2760 мм), предната следа е по-широка с 96 мм (1584 мм), а задната – със 78 мм (1588 мм). Обемът на багажника на новия модел е нараснал спрямо предшественика с 65 литра (710 л) при свален трети ред седалки и достига внушителните 1860 литра (+40 л.) при сгънати всички задни кресла.
В новата Zafira е модернизирана и системата за трансформация на салона Flex7, като третия ред седалки отново се прибира напълно в пода с равна повърхност. Вторият ред обаче вече се състои от три отделни кресла, които могат де се преместват напред-назад независимо една от друга на разстояние 210 мм. Те също могат да се прибират в пода, образувайки равна товарна площадка.
На европейските пазари Opel Zafira Tourer ще се предлага с три варианта на 2-литров турбодизел с мощности 110, 130 и 165 к.с., както и два 1,4-литрови бензинови турбомотори със 120 и 140 к.с. Към тях ще се монтират 6-степенни механични или автоматични скоростни кутии. Всички агрегати ще се комбинират и със система Старт-Стоп.