Начало Автомобили Новата Panda на Fiat с дебют във Франкфурт

Новата Panda на Fiat с дебют във Франкфурт

158
0
Fiat,frankfurt,Panda

Италианската компания Fiat пусна официална информация и снимки на третото поколение на бестселъра си Panda. Новото „мече“ ще бъде представено официално след броени дни на автомобилното изложение във Франкфурт.

Според представители на производителя, новият модел е станал по-комфортен и технологичен, снабден е с нови системи за безопасност, а също така разполага със съвременна и хармонична външност.

Panda III използва модернизирана платформа на предшественика си и има увеличени габаритни размери спрямо него. Дължината му е 3650 мм (+112 мм), широчината – 1640 мм (+62 мм), а височината е 1550 мм (+10 мм).
В салона съществуват възможности за трансформация, като задните седалки могат да се местят и сгъват изцяло, а предното дясно кресло при сгъването си може да се използва като масичка или се добавя допълнително пространство за превоз на по-дълги предмети.

Гамата двигатели включва съвременни бензинови и турбодизелови агрегати. Базов за модела ще е 2-цилиндров мотор TwinAir с обем 0,9 литра в атмосферна и турбо версии с мощности 65 и 85 к.с. съответно. Следват 1,2-литров бензинов двигател с 69 к.с. и дизелов Multijet с обем 1,3 литра със 75 к.с. Двата малки бинзинови и дизеловият двигатели могат да се комбинира и със система Старт/Стоп.
За европейските пазари са предвидени и мотори, работещи с бензин и метан, както и бензин и пропан-бутан.

Със сигурност може да се очаква и появата на версия Abarth, задвижвана от уникалния двуцилиндров турбоагрегат TwinAir с обем 875 куб. см. и мощност от 105 к.с.

На по-късен етап след старта на продажбите, гамата на Fiat Panda ще бъде обогатена с модификации 4х4 и такава с роботизирана механична трансмисия Dualogic, както и система, предотвратяваща сблъсъци в градски условия на движение (до 30 км/ч), която самостоятелно намалява скоростта на движение и спира автомобила при опасност.

Производството на новата Panda ще започне през ноември т.г. в стария завод на Alfa Romeo в Неапол, който е съществено модернизиран от концерна Fiat.