Начало Автомобили Новата S-класа с премира за България

Новата S-класа с премира за България

396
0

Силвър Стар представя флагманa на Mercedes-Benz на Автомобилен салон София 2017. S-класата се предлага на европейските пазари от края на месец май тази година и от тогава е един от най-продаванитемоделиот гамата в България. „Представянето на нова S-класа е един от най-вълнуващите моменти в кариерата на един изпълнителен директор.

С този модел Mercedes показва разликата между отличен автомобил и автомобил, който задава стандартите.“, сподели г-н Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар Моторс ЕАД.От появата на настоящия модел през 2013 година, производителят е продал над 300,000 автомобила. Флагманът на Mercedes-Benz беше най-продаваната луксозна лимузина в света през 2016 година. Днес S-класата се предлага в шест вариации на купето.

Три изцяло нови двигателя дебютират в новата S-класа: дизелов и бензинов 6-цилиндров двигател, както и нов V8 би-турбо бензинов двигател. В допълнение, Mercedes-Benz предлага и plug-in хибрид с пробег на ток от около 50 километра. Революционни технологии като 48 волтовияинтегриран стартер генератор/ ИСГ/и електричски турбо компресор отбеляават световната си премиера в новата S-класа.

Новата S-класа прави голяма стъпка напред в посока автономно шофиране, като издиа технологиите обединети в Intelligent Drive до ново ниво. Подобренията в Активен асистент за дистанция и Активен кормилен асистент сега осигуряват в още по-голяма степен комфортно улеснение за водача за спазване на безопасна дистанция и управление в завои. Скоростта се регулира автоматично преди завои, кръстовища или кръгови движения. В допълнение: за първи път автомобилът използва данните от картата и навигацията, за да предвиди поведението на водача.

Системата за контрол на комфорта ENERGIZING comfort се въвежда за първи път в света с новата S-класа от септември 2017 година: технологията комбинира по интелигентен начин различни системи за комфорт, например климатичната инсталация (включително ароматите), амбиентното осветление, настройката на седалките (отопление, вентилация, масаж), както и музикалния фон и позволява на клиента да конфигурира своя специфична „уелнес“ настройка, която да отговори на настроението или нуждите му.

Системата за контрол на комфорта може да се изпита на всяко от местата в автомобила, в зависимост от нивото на оборудване. Системата предлага избор от шест програми, чиято продължителност е десет минути.

Силвър Стар отбелязва и 50 годишнината на пърформанс бранда AMG по време на Автомобилен салон София 2017.Основен акцентнащанда на Mercedesе един от знаковите представители на GT семейството – AMG GT C Roadster.

Следкултовия SLS AMG, AMG GT е вторият самостоятелно разработен автомобил от Mercedes-AMG. Производстото намоделастартира през 2014 година, след което последваханяколко допълнения към семейството и днес то наброява осем представителя. Четири купета: GT, GT S, GT C Edition 50 Coupé, послучай 50 годишнината и топмоделът – GT R. В допълнениеса и дватароудтъра GT и GT C, както и двата расови клиентски състезателни автомобила GT3 и най-новият GT4. Така GT се предлага в четири разновидности на мощности, от 476 к.с. до 585 к.с. Налични са разнообразни версии на тунинговане на двигател, скорстна кутия, трансмисия, окачване, аеродинамика и гуми.

AMG GT C е най-мощният роудстърв семейството, в него са използвани  някои технологични новости от AMG GT R. Това включва активната завиваща задна ос и електронния заключващ диференциал на задния мост. В комбинация със спортното окчаване AMG RIDE CONTROL, AMG GT C Roadster гарантира динамично представяне на най-високо ниво. Уширените задни калници създават място за по-широка следа на задния мост, което осигурява по-добра скорост в завои и по-добра тракция. Управляемата ауспухова система гарантира автентичен V8 звук.

Тази година е знакова за историята на Mercedes-AMG с появата на Mercedes-AMG Project ONE, чиято световна премиера беше наавтомобилното изложение във Франкфурт. Двуместният супер спортен изложбен автомобил за първи път пренася най-съвременната и ефективна хибридна технология от Formula 1 от пистата на пътя. Този изключителен пърформанс хибрид достига над 1.000 к.с. и максимална скорост над 350 км.ч.