Начало Тест драйв Новата Серия 8 на BMW лансирана като купе, кабриолет и гран купе

Новата Серия 8 на BMW лансирана като купе, кабриолет и гран купе

4631
0

BMW България представи с тест за медиите новата Серия 8 на компанията. Тя ще се предлага във варианти Купе, Гран купе с 4 врати и Кабриолет

На разположение бяха всички варианти, с различни двигатели. Моделите са с различен характер, но имат общи черти да дизайна – спортно-елегантен, подчертано изразителен. Адаптивните LED фарове са с променливо разпределение на светлината, адаптивни светлини в завой и незаслепяващ асистент за дългите светлини BMW Selective Beam. Всичко е част от серийното оборудване.

Допълнително се предлагат лазерни светлини с особено голям обсег на дългите светлини. Освен това при всички версии на новото BMW Серия 8 ярък акцент поставя и разположената между фаровете BMW бъбрековидна решетка. Тя серийно е във варианта BMW Iconic Glow. Осветлението тип „водопад“ на двата елемента на бъбрековидната решетка осигурява особено екстравагантно излъчване на предната част на новите модели на Серия 8. Осветлението се активира още при отключване на автомобила. Кабриолетът и Гран купе серийно са оборудвани с М спортен пакет.

Още с качването в колите той предразполага към динамично шофиране. Комфортът на управление и свързаността са оптимизирани от увеличения от 10,25 на 12,3 инча контролен дисплей на системата BMW iDrive

BMW Live Cockpit Professional включва и онлайн базираната навигационна система BMW Maps, BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Head-Up дисплей, безжично интегриране на смартфони чрез WLAN, както и мултимедийна система. Луксозният стил на новото BMW Серия 8 се подчертава и от серийното оборудване със система от HiFi високоговорители, телефония с безжично зареждане, BMW Display Key и комфортен достъп.

Кабриолетът е с класически текстилен покрив и се отваря (респективно затваря) за 15 секунди с натискане на бутон. В същото време моделното семейство е допълнено от една автомобилна концепция, която съчетава типичната за BMW динамика със значително повишение на простора и пригодността за дълги разстояния – моделите Гран Купе. Това е единственият модел в сегмента, който е разработен пряко от спортната версия с две врати – Серия 8 купе.

Гамата се предлага с 3 двигателя, задно и задвижване на четирите колела. На върха са вариантите М850i xDrive Купе с двигател V8 с 530 к.с. и задвижване на четирите колела

Впечатлен съм обаче и от шестцилиндровия бензинов двигател за 840i xDrive Купе също със задвижване на всички колела и 333 к.с., който е със среден разход от 8 литра и познавам добре и от други модели, но тук теглото е по-ниско и колата е подчертано динамична. Версиите 840i кабриолет са само с класическо задно задвижване.

Чудесно е според мен, че гамата се предлага и с дизелови варианти 840d със среден разход малко над 6,5 литра и комбинирани нива на въглероден диоксид 171 – 168 г/км. Трилитровият редови шестцилиндров двигател е с 340 к.с. Разходът на гориво и емисиите допълнително се оптимизират от 48-волтовата технология Mild-Hybrid.

Цените на модела варират от 202 400 до 334 700 лв.