Начало Автомобили Новата си SUV гама ще представи HYUNDAI във Франкфурт

Новата си SUV гама ще представи HYUNDAI във Франкфурт

74
0

Hyundai ще затвърди позициите се като една от водещите компании в SUV сегмента в Европа, представяйки новото попълнение в него, на изложението във Франкфурт тази година. iX 35 ще замести успешния Tucson, а любителите на емблематичния в България Santa Fe пък ще видят неговия фейслифт, снабден с технически и козметични подобрения, което ще го направи още по-конкурентен в SUV 2 сегмента.

Благодарение на присъствието си в този сегмент компанията е увеличила своя дял в Европа значително, а двата нови модела ще бъдат на пазара още в следващите 6 месеца.

“SUV сегмента се превърна в крайъгълен камък и помогна много за издигането на марката в Европа” заяви Allan Rushforth- вице- президент на Hyundai Motor Europe. “С Tucson ние демонстрирахме опита си в правенето на автомобили с висока проходимост, които не само отговарят на изискванията на клиентите, но и оформят посоката на сегмента като цяло. Полагайки тези стабилни основи ние очакваме търсенето на подобен тип автомобили да се увеличи още с въвеждането на iX 35, който представлява строго фокусиран, европейски модел.”

iX 35 е важна стъпка за Hyundai в Европа. Това е първият SUV, разработен и конструиран в Европа, в дизайнерския център във Франкфурт. Новата форма и дизайн, олицетворяващи „флуидна скулптура” се доближава много до първообраза си – концепцията ix-onic, представена на изложението в Женева по-рано тази година. От своя страна подобренията в Санта Фе включват промени по окачването, задвижването и дизайна. Нов е и двигателя на автомобила, който е с повишена мощност и нови технологии, подходящи, както за off-road така и за всекидневно ползване.