Начало Автомобили Новата Skoda Octavia е сред финалистите за Световен автомобил на 2014 г.

Новата Skoda Octavia е сред финалистите за Световен автомобил на 2014 г.

304
0
Skoda Octavia

Международното експертно жури на конкурса Световен автомобил на годината е поставило новата Skoda Octavia сред финалистите в надпреварата Световен автомобил на 2014 година. Само седем от първоначалните 30 автомобила успяха да стигнат до финала. Финалните тестове в Автомобил на годината ще се проведат през февруари. Церемонията по награждаването ще се състои в началото на март 2014 г. по време на Международното автомобилно изложение в Женева.

Третото поколение Octavia, което бе въведено в Европа в началото на 2013 г., е най-добрата Skoda Octavia на всички времена. Компактният автомобил потвърждава уникалната позиция, която заема в своя клас. И двете версии (Лифтбек и Комби) може да се похвалят с ненадминато пространство, нов дизайн, максимална функционалност, иновативни системи за сигурност и комфорт, нисък разход на гориво, много „умни решения”, както и с типичното за Skoda отлично съотношения цена/качество.

Благодарение на своите отлични качества, новата Октавия успя да се нареди сред тазгодишните топмодели, който бяха представени на силно конкурентния европейски пазар.

Ние сме много доволни, че прочутото жури на конкурса Световен автомобил на годината постави нашата Skoda сред финалистите – каза изпълнителният директор на Skoda проф. д-р Винфрид Валанд. – Моделът Octavia е сърцето на нашата марка и целият екип на Skoda е работил усилено върху това най-ново поколение. Да сме на финала на тази надпревара е голяма чест за нас.

Фактът, че е сред финалистите за наградата Световен автомобил на годината затвърждава отличната обратна връзка, която новата Октавия е получила дори и от международните търговски медии след въвеждането си на пазара през 2013г. Skoda Octavia е доказала и големия си търговски успех. През ноември 2013 г., продажбите на Octavia в Западна Европа са се увеличили с невероятните 60,9%. На европейския пазар, новият бестселър се предлага в четири версии като Лифтбек, Комби и Комби 4×4, както и спортната Octavia RS, чиято максимална скорост от 248 км/ч я прави най-бързата серийно произвеждана Octavia на всички времена.

Skoda Octavia е много важен модел за чешкия автомобилен производител. Поколението на Octavia от 1996г. е първият нов модел след падането на Желязната завеса и бележи началото на партньорството между Skoda и Volkswagen. От този момент, почти четири милиона Octavia са били доставени на клиенти по целия свят – това се равнява на около 38% от общите продажби на марката за този период. Това прави Skoda Octavia най-продаваният автомобил в 118-годишната история на компанията.

Ето защо третото поколение Octavia е най-важният модел в корпоративната история на Skoda. Компактният автомобил се произвежда както в Чешката република, така и в заводите на марката в Русия, Индия, Украйна и Казахстан. От 2014 г. автомобилът ще слиза и от поточните линии на завода в Китай, който е най-силният индивидуален пазар на Skoda. Благодарение на новата си гама от модели, производителят ускори международния темп на растеж на компанията.