Начало Автомобили Новата Skoda Octavia Scout предлага приключения за семейството и свободното време

Новата Skoda Octavia Scout предлага приключения за семейството и свободното време

323
0
Skoda Octavia Scout

Новата Skoda Octavia се присъединява към скаутите. Уникалният офроудър впечатлява с изключително поведение на пътя и извън него, иновативна технология за задвижване на четирите колела, мощно офроуд излъчване. В същото време в сравнение с второто поколение на Skoda Octavia Scout новите двигатели се характеризират с до 20% по-нисък разход на гориво и CO2 емисии. Освен това този кросоувър е изключително просторен, много практичен, високо технологични системи за безопасност и комфорт, като освен това предлага отлично съотношение цена-качество.

Новата Octavia Scout е базирана на последното поколение Octavia комби. Тя ще се предлага на пазар от август 2014 г. В периода от 2007 г. до края на 2013 г. Skoda е продала около 53 600 автомобила Octavia Scout в световен мащаб. Това са около 8% от всички доставки на автомобили Skoda за този период.

Новата Skoda Octavia Scout е автомобил със собствено излъчване – самоуверен и отличителен.

Skoda Octavia Scout определено има характер: нейното мощно офроуд излъчване и иновативна технология за задвижване на четирите колела са в пълна хармония – каза Йозеф Кабан, директор на отдела по дизайн в Skoda Auto.

Предната част на автомобила се отличава с характерната за модела Scout броня с черни защитни пластмасова елементи.

Абсолютно преработено е и окачването, което осигурява 31 мм по-голям просвет от този на стандартната Octavia – общо 171 мм. Стандартното оборудване на автомобила включва 17-инчови алуминиеви джанти за гуми 220/50 R17 и усилени кори под предната и задната брони.

Интериорът е специално разработен за този модел. Декоративните прагове на вратите са с надпис Scout. Многофункционалният 3-спицов кожен волан и скоростният лост също носят емблемата Scout. Таблото се предлага в цветова комбинация черно – черно или черно-кафяво. Седалките може да се поръчат в кафява текстилна облицовка или в комбинация кожа/Alcantara (кафяви или черно).

Skoda Octavia Scout е също толкова просторна, колкото и Octavia Комби. Този модел предлага изключително широко пространство за краката на пътниците на задните седалки – 73 мм пред коленете – най-голямото пространство в този сегмент. Багажникът има вместимост от 610 литра, което след сгъване на задните седалки достига впечатляващите 1740 литра. Ако сгънете седалката на пътника до шофьора, спокойно може да разположите предмети с дължина до 2,92 метра.

Skoda Octavia Scout има редица практични решения като например постелка в багажното отделение с две повърхности, джоб за светлоотразителната жилетка под седалката на водача, стъргалка за лед от вътрешната страна на капака на резервоара, кутия за отпадъци и още много отделения за съхранение на вещи.

Skoda Octavia Scout се предлага ексклузивно със задвижване на четирите колела, базирано на съединител Haldex, 5-то поколение. Разпределението на мощност към всички колела се променя в зависимост от условията. Идеалният въртящ момент към задните колела, постоянно се преизчислява. Новата Octavia Scout може да тегли прицеп с тегло до два тона, с 25% повече в сравнение с предишното поколение. Автомобилът има отлични възможности за преодоляване на стръмни наклони. Благодарение на по-големите ъгли на проходимост отпред и отзад, чешкият Scout може спокойно да се придвижва по по-стръмен и взискателен терен. Диференциалът с електронно блокиране (EDL) подпомага стабилното потегляне при ниска скорост.

Новата Skoda Octavia Scout се характеризира с двустепенна електронна стабилизираща система (ESC). С едно натискане на бутона системата може да бъде настроена, така че да отговаря на определени условия на движение.

При двигателната гама налични ще бъдат един бензинов и два дизелови двигатели от стандартната Octavia. В сравнение с предишното поколение на Skoda Octavia Scout и трите двигателя са по-мощни и по-икономични. И все пак са с 29кг по-леки. Всички двигатели са оборудвани с модерна система за задвижване на четирте колела. Ако автомобилът е поръчан с Green tec пакет ще бъде дооборудван със старт – стоп системата и системата за регенериране на спирачна енергия. И трите двигателя отговарят на стандарт Евро 6, който влиза в сила от септември 2014г.

Флагманският вариант на Octavia Scout е оборудван с най-мощния 2.0 TDI/135 kW (184 к.с), с атрактивната комбинация от автоматична шест-степенна (DSG) трансмисия и задвиждване на всички колела. Комбинираният среден разход на гориво е 5.1 л/100 км., с CO2 емисии от 134 г/км.

Дизеловият двигател 2.0 TDI/110 kW (150 к.с) се предлага ексклузивно с ръчна шест-степенна скоростна кутия. Средният разход на гориво на този двигател е 5.1 л/100 км., а CO2 емисии от 129 г/км. .

Octavia Scout се предлага и с мощния 1.8 TSI/132 kW (180 к.с) бензинов двигател с автоматична шест-степенна DSG кутия. Комбинираният среден разход на гориво е 6.9 л/100 км., а CO2 емисии от 158 г/км.