Начало Автомобили „Новата светкавица се роди“ е мотото на новата Opel Astra

„Новата светкавица се роди“ е мотото на новата Opel Astra

10778
0
Световна премиера на новия модел Opel Astra
Световна премиера на новия модел Opel Astra

Под мотото Opel „Новата светкавица се роди”, в Рюселсхайм бе представено напълно новото шесто поколение на Astra. В присъствието на около 700 представители на медии, моделът бе представен от новият изпълнителен директор Уве Хохгешурц.

За първи път бестселърът с Blitz/светкавица е електрифициран. Новата Astra ще бъде налична като plug-in хибрид от октомври, когато започват да се приемат поръчки. През 2023 г. моделът ще бъде представен и във вариант на напълно  електрически автомобил. Клиентите ще могат да направят своя избор между високоефективни бензинови и дизелови двигатели. Цените започват от 22 465 евро.

Фантастична кола! Новата Astra ще отвори вълнуваща нова глава в историята на моделите на компактния клас на Opel. Това ще бъде първият път, когато предлагаме както електрическа, така и plug-in хибридна версия на един и същи модел. Убеден съм, че новите Astra и Astra-e ще направят огромно впечатление и ще привлекат много нови клиенти към марката“, каза изпълнителният директор на Opel Уве Хохгешурц на световната премиера в Рюселсхайм.

Развълнуваният от новата Astra мениджър на Ливърпул Юрген Клоп, който е посланикът на марката Opel, сподели впечатленията си от автомобила. Той управлява предсерийния модел на автомобила по време на посещение в студията на Opel Design през лятото: „Имах възможността да карам тестови, замаскиран Astra plug-in, който наистина е много впечатляващ. Тих и мощен в същото време, даващ усещането почти като за спортен автомобил. А дизайнът е смел, иновативен и креативен. Браво Opel!

30 години Opel Astra: Бестселър и лице на марката

Opel е продал почти 15 милиона модела Astra след премиерата на наследника на Kadett през 1991 г. 30 години по -късно моделът от компактния клас е по-напред от всякога. Новият модел Opel Astra е олицетворение на дизайна на марката. Динамичен, както никога досега, с чисти, опънати повърхности, без излишни елементи и с новата запазена марка – Opel Vizor. Шестото поколение тази година ще се предлага като спортен модел с пет врати, с модерна визия и повече пространство от предшественика си. Opel Astra е проектирана и разработена в централата в Рюселсхайм, където започва и производството. Автомобилът внася иновации в компактния клас, които клиентите преди познаваха само от по-скъпите модели автомобили. Например, Astra дебютира с най-новата еволюция на адаптивната Intelli-Lux LED® Pixel Light. Системата за осветление идва директно от водещия Insignia на Opel и със 168 LED елемента води водещото място в компактните и средни пазарни сектори.

Скок във времето се вижда и в интериора на новото поколение Astra. С напълно цифровия Pure Panel аналоговите инструменти остават в историята. Вместо това новият интерфейс (HMI) със свежа, модерна графика предлага на клиентите чисто и по-интуитивно изживяване. Управлението се осъществява чрез изключително широк сензорен екран, точно като смартфон. Никога досега авотомобил Opel не е бил толкова интуитивен и лесен за управление като новата Astra.