Начало Автомобили Новата Toyota Corolla получи максималните 5 звезди от Euro NCAP

Новата Toyota Corolla получи максималните 5 звезди от Euro NCAP

57
0
Toyota Corolla

Новата New Toyota Corolla бе отличена с престижните 5 звезди от Euro NCAP по изискванията за 2013 с резултати доста над минималните изисквания за получаване на 5 звезди.

Новата Toyota Corolla получи 94% за защита на възрастни пътници, 82% за защита на деца, 67% за защита на пешеходци и 66% за системи за сигурност. Новата Corolla постигна тези високи резултати, тъй като моделът е създаден според високите стандарти на Toyota по отношение на активната и пасивната безопасност.

За предницата и страничните части на автомобила са използвани структури за разпределяне на натоварването, които да намалят максимално деформацията на кабината в случай на сблъсък, чрез ефективно разпръскване на силата на удара. Допълнително е подобрена защитата на пешеходците чрез прилагането на редица абсорбиращи енергията компоненти.

Новата Corolla е оборудвана със 7 въздушни възглавници, въздушна възглавница за коленете на водача, двукамерни предни, странични въздушни възглавници и въздушни завеси по цялата дължина.

Всички седалки са снабдени с триточкови предпазни колани с автоматично аварийно заключване (ELR), които блокират при натоварване. Допълнително коланите на предните седалки са оборудвани с автоматични дообтегачи и контролирането на натягането.

Новата Corolla е снабдена с предни седалки със система за намаляване на травмите от камшичен удар (WIL) при удар отзад. В случай на достатъчно силен удар отзад, структурата на седалките позволява на горната част на тялото да се потъне назад, като така синхронизира движението на главата и долната част на тялото, за да се намали риска от камшичен удар.

Автомобилът е оборудван стандартно с антиблокираща система (ABS), която разполага с електронна система за разпределяне на спирачното усилие (EBD), система за подпомагане на спирането (Brake Assist), система за управление на динамичната устойчивост (VSC), система за контрол на сцеплението (TRC) и функция за сигнализиране на аварийно спиране.