Начало Автомобили Новата външност на Opel Corsa

Новата външност на Opel Corsa

486
0
2010,Corsa,Opel

Около Corsa винаги се случва нещо, а през 2010 година бяха изцяло подновени – ходовата част, кормилната уредба и гамата от двигатели. От месец януари 2011 година, успешният малък модел на Opel ще се сдобие и с нов гардероб. Промененият дизайн на предната част му придава по-динамичен и експресивен вид, който категорично може да се разпознае като лице от новата фамилия модели на Opel.

Новата Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI с мощност 70 кВт/ 95 к.с. също ще се присъедини към палитрата от версии на модела и ще се предлага серийно с автоматична Start/Stop система. Модификацията с три врати изразходва средно само 3.5 литра дизелово гориво на 100 км пробег, което се равнява на емисии на CO2 в размер на едва 94 г/км.

Връзката с модерния свят се осъществява с помощта на новата мултимедийна инфоразвлекателна система със седем високоговорителя с 4×20 Вт, която отбелязва своя дебют в Corsa. Тази многофункционална система с названието „Touch & Connect“ се отличава с петинчов, чувствителен на докосване цветен дисплей, пълно навигационно покритие на 28 страни в Западна Европа, безжична Bluetooth-връзка, възможност за свързване на iPod и USB-връзка. Системата се отличава с универсални възможности за свързване, лесно управление на функциите и предлага серийно всички удобства на XXI век на изключително конкурентна цена.

За външното и вътрешното оформление на модела се предлага нова палитра от цветове и декорации. В допълнение към модерния графитен оттенък, интериорът може да се поръча и с по-експресивните изпълнения Tabasco Orange и Steel Blue. Новата гама от външни цветове включва деликатния светъл Guacamole, привличащия окото зелен Grasshopper и предизвикателния Henna. Наред с това, успешната гама от версии Color Line, включваща специално оформление със спортен дух, ще бъде разширена с новия допълнителен пакет „Linea“, отличаваща се с две широки ивици по цялата дължина на каросерията и подходящи по цвят 17-цолови колела и корпуси на външните огледала.

Corsa е един от големите играчи на европейския автомобилен пазар от 1982 година насам и предлага една от най-богатите моделни гами в сегмента на малките автомобили. Моделът се отличава с множество детайли, като отоплението на волана и интегрирания в задната броня багажник за велосипеди FlexFix, които не се предлагат от неговите преки конкуренти. Основните технологични промени, направени в началото на 2010 година, в областта на ходовата част и силовия тракт също го нареждат сред най-желаните малки автомобили на пазара – доказателство за това е нарастващия пазарен дял на Corsa в сегмента на малките автомобили от началото на годината до момента в много европейски страни, като Испания и Германия.

Вижте още за модела в autocatalog.bg 

Видео