Начало Рали Нови етапи и съкратен маршрут за рали България през 2012 г.

Нови етапи и съкратен маршрут за рали България през 2012 г.

59
0
рали България

Рали България (8-10 юни) ще е с променен маршрут и доста по-компактно в сравнение с предишни години, стана ясно днес на пресконференция, сложила началото на информационна кампания, посветена на най-голямата автомобилна надпревара у нас. Тя се организира от Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), чийто председател Александър Александров е и директор на състезанието. Ралито е част от европейския и национален шампионати за 2012 г.

В маршрута са включени три нови специални етапа, преминаващи през Боровец. Това ще са първата отсечка на надпреварата и дистанцията Бели Искър – Радуил (по нея ще се кара три пъти, последният от които в обратна посока). Някои други пък са отпаднали като Белмекен например, където дори през юли понякога има сняг, а ралито е изтеглено месец по-рано. След тежката зима пък има опасения, че трасето ще е в лошо състояние.

Промените в маршрута са довели до отпадане на 126 километра преходи. Целта е надпреварата да е максимално компактна – това е по-удобно както от организационна гледна точка, така и за зрителите.

Основният сервизен парк ще е във военното поделение в Самоков, както бе и миналия сезон. Няма да има втори в Костенец и това ще е допълнително улеснение.

Поради степента на важност и естеството на рали България БФАС започва информационна кампания, посветена изцяло на надпреварата – коментира Александров. – Част от подготвените промени вече са факт, други са в процес на реализация, а по трети тепърва ще работим.

За финансирането на рали България федерацията отново ще разчита на държавна субсидия, а разликата до необходимите средства ще се търси от спонсори.