Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нови съмнения за британската Гран при

Нови съмнения за британската Гран при

55
0

Появи се и най-тъмният облак над бъдещето на Донингтън Парк като евентуален домакин на британската Гран при.

По време на Гран при на Великобритания миналия месец Бърни Еклестън каза, че ако Донингтън Парк не е готова да домакинства на надпреварата през 2010 година, то Силвърстоун може да я замести. Сега 78-годишният британец изрази съмнения, че Донингтън ще успее да свари дори за 2011 година.

Въпреки спекулациите Саймън Джилет се опитва да събере необходимите средства за своя проект, но междувременно Еклестън предложи схема, при която двете британски писти да се редуват ежегодно.

„Ако не се справят, Донингтън ще трябва да работят успоредно със Силвърстоун“ – каза Еклестън пред британско издание. Изглежда така, сякаш Силвърстоун има по-големи шансове за 2010 година.

„Ако Силвърстоун направят всичко, което обещаха, че ще направят, то догодина ще сме на Силвърстоун“ – каза Еклестън, който наложи на Донингтън да намери необходимите си финансови средства до септември.

Схемата с размяната на домакинствата изглежда да става популярна, като в момента това все още правят Хокенхайм и Нюрбургринг, а доскоро – Сузука и Фуджи.

Деймън Хил, президент на Клуба на състезателните британски пилоти, който е собственик на Силвърстоун, обаче не подкрепя тази идея. Според него това е поредният опит да се извлече максимална печалба от страна на собственика на комерсиалните права.