Начало Автомобили Нови снимки и видео за Мерцедес-Бенц Е-клас комби

Нови снимки и видео за Мерцедес-Бенц Е-клас комби

196
0

Тази сутрин Мерцедес-Бенц разпространиха нови снимки и промоционално видео за комби-версията на Е-клас. Колата ще бъде пусната в продажба следващия месец и първоначално ще се предлага в комбинация с 5 двигателя, а след това през март догодина ще бъдат пуснати още 6 агрегата за модела.

Базовата цена за най-евтиния вариант – Е200 CDI BlueEfficiency, ще бъде 41 947 евро. Срещу 70 150 евро пък ще може да бъде закупена версията Е500, разполагаща с 5.5-литров V8 бензинов мотор с 388 к.с.

Но, разбира се, най-вълнуваща ще бъде версията Е63 AMG, задвижвана от масивният 6.2-литров бензинов V8, чиято мощност достига 525 к.с. Неговата цена ще е 108 409 евро.

Е-клас комби ще се предлага с множество екстри. Всички модификации с V6 или V8 двигател ще получат автоматичната 7G-Tronic трансмисия на Мерцедес, а 4-цилиндровите модели ще разполагат с нови вентилационни отвори за регулиране на въздуха при радиатора, които подобряват аеродинамиката.

Колата разполага с толкова въздушни възглавници, че пасажерите практически могат да бъдат изцяло обгърнати от тях при удар, а хората отпред са защитени също и чрез „отзивчиви“ облегалки за глава. Към екстрите спадат и адаптивни спирачки, система за алармиране на шофьора при сънливост, система за контрол на стабилността и много други.

А ето го и промоционалното видео за модела: