Начало ТОП Нови технологии и повече комфорт в новия Touareg

Нови технологии и повече комфорт в новия Touareg

11888
0
Volkswagen Touareg

Volkswagen обновява третото поколение на Touareg със значителни подобрения. Окачването, както и цялостната визия и концепция за пълноразмерния SUV са ревизирани. Линиите на дизайна на предната и задната част са изострени. Погледа грабват веднага изцяло новите HD матричните фарове. Задни светлини са LED под формата на светлинна лента.

„Новият Touareg впечатлява с най-високо качество и изключителен комфорт. За пореден път отговорихме на нуждите и желанията на нашите клиенти в този модел: имаме по-остри линии в дизайна, интегрирахме светещо задно лого и направихме използването на автомобила още по-интуитивно. Подобрихме характеристиките на шофиране, правейки нашия премиум Volkswagen модел още по-добър. Резултатът е истински мултифункционален автомобил, който е удоволствие да шофирате на пътя, извън пътя и дори да теглите без абсолютни никакъв проблем.”

Имелда Лабе, член на Управителния съвет на Volkswagen

 

Технологиите на бъдещето винаги са правили своя дебют в Touareg – ноу-хау, което често е от полза за по-малките класове автомобили.

Новата система за осветяване

Друго предимство на новите опционални матрични фарове IQ.LIGHT HD са дългите светлини без заслепяване. Дългите светлини могат да останат постоянно активни при движение извън населени места. Благодарение на интерактивните светодиоди, насрещният трафик е прецизно засечен. Светлинния сноп е адаптиран така, че да не заслепявате другите водачи.

Изостерени линии

Новият премиум SUV може да бъде разпознат веднага по новия дизайн на предната и задната част. Новият облик на предницата е следствие от обновените радиаторната решетка, фаровете и предната броня. Дизайнът на задната част е по-изчистен и характерен. Непрекъсната хоризонтална LED лента свързва задните светлини и лого на Volkswagen (Стандартен с изключение на основния модел), което свети в червено. За първи път тази функция е включена в модел на Volkswagen в Европа. Преди с такова осветеното лого на марката можеха да се похвалят само модели, предлагани на пазари като Китай и САЩ.

Всичко в едно – максимален комфорт при пътуване и оптимална производителност

Наред с всички нововъведения, моделът сега е оборудван стандартно с нов сензор за натоварване на покрива, който е свързан в мрежа с електрониката на окачването. Ако бъде засечено натоварване на покрива, това позволява на системите за управление като ESC (Електронен контрол на стабилността) да реагират превантивно, за да се повиши стабилността при шофиране. Обратното, ако няма натоварване на покрива, системата позволява по-спортно представяне. В зависимост от версията се предлага с иновативни технологии на окачването като активна компенсация при накланяне (адаптивна ходова част) и управление на всички колела. Това допълнително подобрява динамиката на шофиране на първокласния SUV.

Обновен интериор

Стандартното оборудване на новия Touareg включва и Innovision Cockpit. Той се състои от Digital Cockpit и информационно-развлекателната система от висок клас Discover Pro Max. Навигацията позволява прецизно маршрутизиране на ниво лента и усъвършенствани HD картографски данни с висока разделителна способност. Стандартното гласово управление също е подобрено. USB-C връзките с капацитет на зареждане от 45 вата (преди 15 вата), позволяват значително по-бързо зареждане на електронни устройства. Вследствие обратната връзка на клиентите, при новия модел всеки материал е внимателно подбран и с най-високо качество. Например, облицовките на централната конзола вече са по-меки от преди, осигурявайки допълнителен комфорт.

Ефективни системи в помощ на водача

Touareg е стандартно оборудван с голям брой асистиращи системи за безопасност и улеснение на водача. В допълнение се предлага и широка гама от опционални такива. Сред тях са технологиите:

  • Travel Assist³ (подпомага шофиране до максимална скорост);
    • Park Assist Plus с дистанционно управление³ (чрез приложение за автоматично влизане и излизане от паркоместа, водачът може дори да контролира процедурата за паркиране извън автомобила);
    • Trailer Assist³ (за подпомагано маневриране с ремарке);
    • Night Visison³ (помощ при нощно шофиране).

Богат избор от задвижвания – като бензин, дизел или plug-in хибрид

Новият Touareg е лансиран с пет задвижвания. В допълнение към бензинов двигател с турбокомпресор, клиентите ще могат да избират между два турбодизелови двигателя и два plug-in хибрида. Всички високоефективни двигатели са стандартно съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия и постоянно задвижване на четирите колела 4MOTION.

Оборудване

Новият Touareg ще се предлага в базова версия, както и в две ексклузивни линии – Elegance и R-Line. Специално за най-взискателните клиенти, позициониран на върха на моделната линия, е спортно-елегантният Touareg R eHybrid, разработен от Volkswagen R. Цените на новия Touareg в България се очаква да бъдат обявени през септември.

Touareg R eHybrid – най-мощният модел от Volkswagen R

Touareg R eHybrid е най-високо позиционираната версия в продуктовата линия с най-мощната задвижваща система. Тя се състои от V6 бензинов двигател плюс електрически мотор със системна мощност от 340 kW (462 к.с.). Най-новото поколение продължава дългата традиция на моделите Touareg R с високотехнологични характеристики и персонализирано оборудване. Всички те са разработени от Volkswagen R, спортния премиум бранд на Volkswagen. В стандартното оборудване на новия Touareg R eHybrid клиентите ще получат:

  • Боядисани в синьо спирачни апарати със сребристо R лого;
  • Прожектиране на R лого чрез корпусите на външните огледала като съраунд осветление;
  • Сини акценти в интериора;
  • Кожени седалки в дизайн Vienna (опция Puglia);
  • 20-инчови алуминиеви джанти Braga;
  • Лайстни на праговете със светещо R лого;
  • Автомобилен ключ с кожена капачка и R лого;
  • Панорамен покрив;
  • 4-зонен автоматичен контрол на въздуха.

Освен традиционния R цвят Lapiz Blue Metallic с матово покритие, за Touareg R eHybrid и Touareg R-Line може да бъде поръчан новият Silicon Grey Matt.

Историята на успеха на популярния премиум SUV

През 2002 г. Touareg беше първият SUV на Volkswagen. С импулса на новия върхов модел, марката Volkswagen с времето се превърна в един от водещите производители на пълна гама. Touareg е пионерът на един изключително успешен сегмент, в който днес Volkswagen предлага пълна гама SUV-модели – от най-малките, до най-големите. Със своята уникална природа на мултифункционално превозно средство за дълги пътувания, теглене и автомобил с висока проходимост, моделът остава изключително популярен. Повече от 1,13 милиона автомобила са продадени откакто Touareg е представен за първи път през 2002 г.