Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият болид на Мерцедес ще е на писта на 21 февруари

Новият болид на Мерцедес ще е на писта на 21 февруари

42
0
Мерцедес, Бракли, фабрика, завод
снимка: Мерцедес

Работата по следващия болид на Мерцедес за 2012 г. върви с пълна пара в Бракли. Засега той е известен като F1 W03 и е планирано да излезе на писта във втория предсезонен тест – на 21 февруари в Барселона, съобщиха официално от тима в изявлението, с което обявиха също така, че ще се състезават като Мерцедес AMG Петронас във Формула 1 през 2012 г.

AMG е синоним в компанията на скорост, спорт, вълнуващо управление и успехи в автомобилния спорт повече от 40 години. Мерцедес AMG е най-успешната марка в немския шампионат за туристически автомобили (DTM), където има 165 победи в 342 старта от 1988 г. насам и 32 пилотски, отборни и титли при производителите. AMG са част и от Формула 1 още от 1996 г. – техни са колата за сигурност и медицинският автомобил и след всичко това в Щутгарт смятат за напълно закономерно да подсилят връзката.

Новото ни име слива гордите традиции на AMG с тези на Сребърните стрели на Мерцедес-Бенц. Тези три букви са синоним на високи технологии, спортно представяне и добавянето им е още един знак за стратегическата отдаденост на концерна към Формула 1 – коментира вицепрезидентът за моторспорт на компанията Норберт Хауг. – 16 от 24-те пилоти на стартовата решетка на последната за сезона Гран при на Бразилия имат или са имали връзки с Мерцедес-Бенц.

Хората от Бриксуърт, където се подготвят двигателите за Формула 1, от години си сътрудничат с AMG и сега фирмата също ще получи ново име: Мерцедес AMG Хай Пърформънс Пауъртрейнс.