Начало Други Новият Corvette Stingray ще бъде официалният пейскар на Индианаполис 500

Новият Corvette Stingray ще бъде официалният пейскар на Индианаполис 500

49
0
Chevrolet Corvette Stingray

Новото седмо поколение на Chevrolet Corvette Stingray ще изпълнява ролята на официален пейскар в Индианаполис 500 и ще поведе пилотите в 97-ото издание на легендарната надпревара на 26 май. С това ще бъде отбелязано рекордно, 12-то участие на Corvette в ролята на официален пейскар, като началото на тази традиция е поставено през 1978 г.

За нас е чест да дадем своя принос за премиерата на новия Corvette Stingray на прочутия овал и да спомогнем за продължаване на традиционната връзка между марката Chevrolet и Инди 500каза по този случай Джим Кембъл, вицепрезидент състезателни автомобили и моторни спортове на GM. Динамичните показатели на новия Corvette Stingray, модел 2014 година, са вдъхновени от професионалния автомобилен спорт и това прави престижното състезание още по-подходящо за целта.

Наред със завръщането на марката Chevrolet като доставчик на двигатели за състезателните коли през 2012 г., присъствието на Corvette Stingray затвърждава една дългогодишна традиция на прочутата писта, започнала още в ранните дни на легендарното овално трасе, чиято старт-финална линия все още е застлана с тухли.

Chevrolet е страхотен партньор на нашата писта сподели Джеф Белскъс, президент и изпълнителен директор на Indianapolis Motor Speedway Corporation. Tази връзка се засилва още повече през настоящата година с появата на новото поколение на Corvette, което ще поведе изключително талантливите състезатели на старта на предстоящата надпревара.

Официалният пейскар е със специално синьо лаково покритие Laguna Blue Tintcoat с традиционната емблема на Инди 500 на вратите и това, наред със задължителните за пистата допълнителни мерки за безопасност и стробоскопичните сигнални предни светлини, е единственото, по което Corvette Stingray Pace Car се различава от своите серийни събратя. За да поведе уверено групата от болиди IndyCar моделът не се нуждае от никакви модификации на изцяло новия двигател 6.2L LT1, който разполага с последната дума на модерните технологии – система за директно впръскване на гориво, променлива система на газоразпределение и система за изключване на част от цилиндрите Active Fuel Management, които спомагат за максимално ефективно постигане на максималната мощност от 450 к.с. на модела. Освен това Corvette Pace Car разполага и с предназначения именно за употреба на състезателни трасета спортен пакет оборудване Z51.

Corvette Stingray Сoupe, модел 2014 година ще отбележи своя пазарен дебют в Съединените щати през тази есен, а в Европа ще започне да се предлага към края на годината.