Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият двигател на Рено може да промени съотношението на силите между Ферари...

Новият двигател на Рено може да промени съотношението на силите между Ферари и Ред Бул

48
0

Новата спецификация на задвижващата система на Рено, която ще дебютира още в Гран при на Монако следващия уикенд, може да обърне развитието на битката между Ферари и Ред Бул. Това смята спортният директор на Биковете Кристиан Хорнер. Според боса подобреният мотор на французите най-малко ще изравни силите между двата екипа, а е възможно дори колите на Ред Бул да станат по-бързи като цяло.

За надпреварата в Княжеството готови за използване ще бъдат само 2 агрегата с новата спецификация – по един за Ред Бул и заводския тим на Рено. Предстои екипите да решат на кои пилоти ще предоставят ъпгрейдната задвижваща система.

„Трябва да изкажа своите комплименти към нашия партньор по двигателите TAG Heuer (моторите на Рено при Ред Бул са брандирани с логото на TAG), който свърши страхотна работа по отношение на прогреса, заяви Хорнер. – С това, което се готви за следващите състезания, има много причини за оптимизъм.

То ще ни постави на позиция поне да се борим с Ферари всеки уикенд. Надявам се на някои писти да можем да съкратим и разликата спрямо Мерцедес. Рикиардо остана на 0.65 сек от времето на Хамилтън в квалификацията в Испания, което е най-близкия резултат, което някой е постигал за последните 12 месеца. За трасе като Барселона, това е много окуражаващо.”