Начало Автомобилни новини Изцяло новият Focus се приема отлично от българските клиенти

Изцяло новият Focus се приема отлично от българските клиенти

539
0

Доставките на изцяло новия Focus на българския пазар се изпълняват по график, като клиентите показват предпочитания към по-високите нива на оборудване.

Сред първите поръчкови автомобили е Focus Vignale комби. Той е с 1.5-литровия EcoBoost двигател със 150 конски сили и новата 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Превес сред българските клиенти взимат версиите с 5 врати, а почти половината автомобили са във високите нива на оборудване ST-Line Business, Titanium, Titanium Business и Vignale. Почти по равно се поделя изборът между бензиновите и дизеловите агрегати, като по-голямата част от бензиновите двигатели са 6-кратния световен шампион 1.0 EcoBoost, а сред дизелите пълно превъзходство демострира по-мощната версия на 1.5 TDCi със 120 к.с.

Една от основните причини клиентите да избират новия Focus е голямото разнообразие от ултра модерни технологии, нехарактерни за този клас автомобили, включително множеството системи за безопасност. Най-широката гама от технологии в помощ на водача от който и да е друг Ford досега, подпомогнати от 3 радара, 2 камери и 12 ултразвукови сензора, включват:

Адаптивен круиз контрол с функцията Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост

Придържане в средата на пътното платно и Интелигентен ограничител на скоростта

Адаптивни фарове с новата, базирана на камера функция Прогнозно завиване и Отчитане на пътните знаци

Асистент за избягване на препятствия

Предупреждение за грешна посока за първи път достъпно за клиентите в Германия, Австрия и Швейцария

Новата технология за Автоматично задействане на спирачките след инцидент спомага за намаляване на силата на потенциален вторичен сблъсък. Тя автоматично прилага умерено спирачно усилие, когато бъде засечен първичен сблъсък. Свалянето на скоростта на автомобила потенциално може да намали нараняванията на пътниците и щетите по автомобила.

Първият за Европа хедъп дисплей на Ford помага на водачите да се фокусират върху пътя.

Докато Широъгълна камера за обратно виждане предлага 180-градусов изглед към задната част на автомобила. Това е за по-добра видимост при излизане на заден ход от паркоместа.

Система за следене на мъртвата точка с Предупреждение за страничен трафик предупреждава водачите, излизащи на заден ход от паркомясто, за автомобили, които може скоро да преминат зад тях, и сега за първи път може да приложи спирачките, за да избегне или смекчи ефекта от евентуален сблъсък, ако водачите не реагират на предупрежденията.

Вдъхновяващото пътно поведение на Focus, запазен знак за модела от първото поколение през 1998 г., е изведено на ново стъпало. То запазва лидерската позиция на Focus по интуитивно и възнаграждаващо управление за водачите в сравнение с който и да е компактен семеен автомобил в Европа.

Произвеждан в завода на Ford в Саарлуис, изцяло новият Ford Focus се предлага във версии с 4 и 5 врати, и комби. Освен популярната версия ST-Line, разнообразната гама включва също стилните Focus Trend и Titanium и луксозния Vignale. Първият вдъхновен от SUV автомобилите кросоувър Focus Active също е наличен за поръчка у нас.

Focus беше отличен с максималниите 5 звезди за безопасност от независимата организация Euro NCAP. Така той е един от първите автомобили, преминали новите, по-строги тестове на организацията.

Проектиран от нулата, най-завършеният и технически усъвършенстван Focus досега вече завоюва 12 престижни отличия. Сред тях две титли „Кола на годината“, от старта на продажбите му в Европа през лятото на 2018 г. Focus също е един от седемте претендента за „Кола на годината“ в Европа. Тя ще бъде обявена през март 2019 г.