Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият комплекс на Силвърстоун номиниран за архитектурна награда

Новият комплекс на Силвърстоун номиниран за архитектурна награда

56
0
Люис Хамилтън,Силвърстоун

Новият комплекс на Силвърстоун, наречен Крилото, бе номиниран за престижна архитектурна награда – за сграда на 2011 г. Едни от най-важните призове в тази област ще бъдат раздадени на World Architecture Festival Awards в Барселона (Испания) в началото на ноември. Номинациите в тази конкретна категория пък включват нови постройки от общо 59 държави.

Творението ни вече се превърна в нещо наистина специално – символ на Силвърстоун. Изключително сме горди, че допринесохме за подобряването на една от най-старите писти в цял свят, която е и дом на британския автомобилен спорт – коментира Джон Бароу от Populous (компанията, създала архитектурата на комплекса).

Крилото на Силвърстоун участва в подкатегория с още 8 други спортни съоръжения. То бе открито в средата на май от херцога на Кент пред над 800 гости и петима от шестимата живи британски световни шампиони: Джон Съртис, Сър Джеки Стюарт, Найджъл Менсъл, Деймън Хил и Дженсън Бътън.

В комплекса са включени 41 гаража, кулата на рейс контрола, подиумът, пресцентърът, VIP ложи. Дълъг е 390 метра, а периодът за построяването му е само 54 седмици. Всичко е взето толкова присърце, че дори са наети 14 души, които да подстригват тревата плюс 15 бояджии, грижещи се за достатъчно добрия вид на рекламните лога! Плановете след реновирането са общо милион и половина запалянковци да влизат на пистата годишно.