Начало Автомобили Новият Outlander премина с голям успех краштестовете на Euro NCAP

Новият Outlander премина с голям успех краштестовете на Euro NCAP

29
0
Mitsubishi,Mitsubishi Outlander,Outlander

Изцяло новият кросоувър на Mitsubishi Motors Outlander, който се появи на европейския пазар преди няколко седмици, а в България –през септември – премина с голям успех последната вълна от краштестове на Euro NCAP и бе отличен с 5 звезди. Резултатите са впечатляващи:

– Възрастен пътник: 94%

– Дете: 83%

– Пешеходец: 64%

– Асистиращи системи за безопасност: 100%

Новият Outlander, който е базиран на иновативна глобална архитектура, е първото доказателство за приложените от Mitsubishi технологични решения за създаване на ново поколение продукти. Този модел, оборудван с важни нови системи и функции за активна и пасивна безопасност, продължава да бъде един голям кросоувър от D-сегмента, но при намалено с около 100 кг тегло, благодарение на което разходът на гориво и емисиите са понижени.

В тази най-важна област инженерите на Mitsubishi насочиха усилията си в няколко различни направления. Едното от тях е повишаване нивото на безопасност чрез въвежданетона Адаптивна Cruise Control система (+ ограничител на скоростта), система за ограничаване на последствията при челен удар, iистема за предупреждение при отклоняване от пътната лента.

Работено е и по пасивната безопасност –с последните усъвършенствания на патентованата от MMC технология за подсилена конструкция RISE (Reinforced Impact Safety Evolution), целящи разсейване на енергията при страничен и заден удар и при деформиране на органите за управление, за да се осигури по-ефективна защита за пътниците и да се предпази горивната система по време на удар в задната част на автомобила.

Освен това, новият Outlander се отличава още с

нововъведената предна двойна надлъжна рама (също подобряваща безопасността при удар чрез по-ефективното поглъщане на енергията при челен сблъсък); надлъжните греди над и под пода (лява и дясна), които намаляват деформацията на купето при челен сблъсък; намалена опасност от нараняване в долната част на краката чрез ограничаване потъването на педалите в случай на челен сблъсък с висока скорост; двоен обтегач на предпазния колан на пътника; по-добра защита главите на пешеходците при удар благодарение на новата конструкция на предния капак, предните калници и откритата зона пред предното стъкло; нова конструкция на предната броня, поглъщаща по-ефективно енергията при удар и предпазваща по-добре краката на пешеходците.

Резултатите от тестовете на Euro NCAP са доказателство за стремежа на Mitsubishi Motors към технологично качество – нещо, с което тази марка автомобили се отличава от много време в полза на глобалните клиенти на компанията.

В това отношение, следващият важен етап също ще е от голямо значение – с въвеждането на Outlander с плъг-ин хибридна система на задвижване (PHEV) в началото на 2013 г. в Япония, а след това и в Европа (в началото на лятото на 2013 година): първият масов модел на основен производител на автомобили, който от самото начало на разработката е предвиден да бъде оборудван с различни системи на задвижване – ДВГ или плъг-ин хибридна система.