Начало Автомобили Новият Range Rover Sport на цени от 120 600 лв. с ДДС

Новият Range Rover Sport на цени от 120 600 лв. с ДДС

689
0
Range Rover Sport

Изцяло новият Range Rover Sport е проектиран така, че да улови отличителните гени на своя предшественик, като същевременно носи дръзки аспекти на еволюция, които го позиционират в сърцето на портфолиото на марката – между Range Rover и Evoque.

Въпреки че е разработен наред с Range Rover и има общи черти с него, изцяло новият Sport разполага със 75% уникални части. Той е само с 62 мм по-дълъг от предшественика си, но със своите 4850 мм дължина е по-къс от другите 7-местни всъдеходи и повечето седани от сегмент Е, като така улеснява маневрите и паркирането. Въпреки това по-дългото междуосие (увеличено със 78 мм) осигурява по-голямо пространство и по-лесен достъп на пътниците до задната част на купето. Sport е със 149 мм по-къс и с 55 мм по-нисък от изцяло новия Range Rover и тежи с 45 кг по-малко.

Новият модел излъчва типичната за Range Rover Sport мощност, но предната част е по-модерна и заоблена, с по-тесни фарове, изтеглена назад решетка и по-заоблени ъгли. По-динамичният и съвременен облик на автомобила се подчертава от атрактивните детайли в дизайна.

Дизайнерите са запазили класическите за Range Rover Sport успоредни линии, които откриваме в двете надлъжни черти на предната и страничните решетки и във формата на задните фарове. Страничните стъкла в почти една равнина с каросерията и колоните в черен гланц подчертават дръзките очертания на полегатия покрив, който може да бъде в три контрастни цвята – сиво, черно и сребристо. За допълнителна персонализация могат да се използват и спирачни дискове Brembo в червено и детайли в черно, които правят екстериора изцяло хомогенен.

Не по-малко впечатляващ е и интериорът на новия Range Rover Sport. Спортната атмосфера в автомобила се затвърждава и от по-малкия диаметър на волана, вертикалния скоростен лост и обгръщащите тялото седалки, които са по-изваяни и с добре изразени подложки отпред и индивидуални места за сядане на втория ред. Отделено е специално внимание на комфорта в задната част – увеличено е пространството за краката (+24 мм) и на нивото на раменете. Освен това клиентът може да избира между деление 60/40 и 40/20/40 на задните седалки. Мултифункционалността личи и в опцията за поставяне на трети ред седалки, които се сгъват и „изчезват“ в пода.

Новият Sport увеличава възможностите за персонализация, като дава на клиентите възможността да създадат свой собствен облик на автомобила чрез невероятна селекция от цветове и детайли. Обогатеният избор включва иновации като двуцветен и трицветен интериор, широка гама алуминиеви джанти, монтирани още при производството, от 19 и 20 инча (с един и същи дизайн), 21 инча (пет дизайна) и 22 инча (два дизайна), включително и емблематичните джанти Vipers Nest, които за пръв път се предлагат за всички модели Range Rover.

Новият Range Rover Sport е проектиран и разработен в центровете на Land Rover във Великобритания и ще бъде произвеждан в изключително модерния нискоенергиен завод в Солихъл. Моделът ще бъде пуснат в продажба през третото тримесечие на 2013 г., като ще се продава в 169 страни по света. На повечето места той ще се предлага с четири нива на оборудване – S, SE, HSE и Autobiography.