Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият собственик на Ф1 трябва да постави спорта преди парите

Новият собственик на Ф1 трябва да постави спорта преди парите

83
0

Експертът по спонсорство Зак Браун смята, че следващият собственик на Формула 1 трябва да постави стратегическите интереси на спорта пред печалбите, ако иска той да преодолее финансовата си криза и да оцелее.

Браун, който бе водещата фигура при повечето от спонсорските сделки в Гран при през последните години, е на мнение, че наследникът на CVC, който ще притежава мажоритарния пакет от акциите на Ф1, трябва да има дългосрочен план за подпомагане на възраждането на спорта срещу сегашните финансови проблеми.

„Мисля, че се нуждаем от това следващия собственик на спорта да бъде стратегически купувач, вместо финансов такъв, заяви Браун. – CVC свърши невероятно добра работа по отношение на своите сделки във Ф1. Беше страхотна инвестиция за тях от гледна точка на изкарване на пари.”

„Но можем да кажем, че те не добавиха стратегическа стойност към спорта, на която някой би се надявал. Затова хората биха искали следващият собственик да бъде някой, който има интерес в спорта и има дългосрочна визия за икономиката на спорта и стратегическите ползи за него.