Начало Автомобили Новият суперавтомобил на Ferrari ще струва около 1 милион евро

Новият суперавтомобил на Ferrari ще струва около 1 милион евро

32
0

Новият суперавтомобил на Ferrari ще струва около 1 милион евро (цена преди добавянето на данъци и такси), се твърди в изданието Аутомотив Нюз Юръп. Крайната стойност на модела, който ще замести Enzo, вероятно ще е от порядъка на 1,21 млн. евро.

Колата ще бъде произведена вероятно само в 499 бройки – със 100 повече от Enzo преди това. Увеличението е заради повишеното търсене в Азия (и в частност Китай). При представянето на Enzo през 2002 г. началната му цена бе 665 000 евро в Италия. Понастоящем някои бройки от модела достигат повече от милион.

Ferrari отказаха коментар за цената или производствените количества на новия автомобил, който все още няма име и е известен като проект F150. Моделът ще е хибрид и понастоящем е показван единствено на потенциални купувачи в централата в Маранело преди световния си дебют на салона в Женева в началото на март. По време на събитие този месец в Торино главният изпълнителен директор на Fiat-Chrysler Серджо Маркионе заяви, че новото Ferrari на практика е разпродадено.

Смята се, че колата ще е с повече от 900 к.с. и комбинация от атмосферен V12 двигател и електрически мотор, част от хибридната система, наричана от Ferrari HY-KERS. От Маранело потвърдиха единствено, че мощността на модела ще надмине 740-те конски сили на F12 Berlinetta, както и че по време на тестове на HY-KERS е установена намалена консумация на гориво с цели 40%. Ускорението от 0 до 200 км/ч е намалено до 5,5 сек в сравнение с 8,5 сек без използване на системата. Предполагаемото тегло е близо до това на Enzo – 1365 кг. Хибридната система добавя приблизително 150 кг. За да намалят максимално теглото, във Ferrari са решили да използват карбон, с какъвто работят при болидите си за Формула 1.