Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият болид на Форс Индия ще дебютира на 12 февруари

Новият болид на Форс Индия ще дебютира на 12 февруари

17
0

Болидът на Форс Индия за 2010 година предстои да дебютира в средата на февруари.

Наскоро стана ясно, че новият VJM03 няма да бъде готов за първия предсезонен тест във Валенсия. Съответно следващият тест ще се състои на Херес между 10 и 13 февруари. От Форс Индия пък са разкрили, че новата им кола би трябвало да бъде тествана за пръв път на 12 февруари.

По повод на новия болид Адриан Сутил призна пред „Ауто Билд“, че е достатъчно уверен за сезон 2010: „В момента нашият отбор е сред малкото без никакви проблеми. Имаше промени в собствеността при Рено и Заубер, което е в наша полза.

Този сезон ще бъде четвъртият пореден за Сутил в тима от Силвърстоун, въпреки че имаше слухове, че Сутил може да премине в Макларън.

„Накрая нямаше алтернатива. Аз обаче съм сигурен, че 2010 година ще започне от мястото, където приключихме 2009 година.“

Главният състезателен инженер в тима Доминик Харглоу е съгласен, че тази година Форс Индия би трябвало да надгради над представянето от миналия сезон: „За разлика от някои други отбори ние не се опитваме в последния момент да направим колата си.