Начало Автомобили Новият Фиат Добло с още повече вътрешно пространство

Новият Фиат Добло с още повече вътрешно пространство

382
0

Фиат разпространиха първите детайли за новото поколение на своя ван Добло.

Изцяло ревизираният модел има доста по-добра визия от предшественика си и има достатъчно място, за да побере без проблем 7 души. Вътрешното му пространство е наистина сериозно, като за това помага и колесната му база от 2755мм. Така товарното му пространство достига 790 литра, а същевременно седалките могат да бъдат сгъвани, за да освободят още повече място.

При дебюта си, новият Добло ще разполага с 4 различни двигателя – един бензинов с 95 к.с. и три дизелови Мултиджет мотора, чиято мощност ще достига съответно 90, 105 и 135 к.с. Малко по-късно ще бъде пуснат и двигател, работещ на метан, както и дизел, подпомогнат от роботизирана скоростна кутия Дуалоджик. Абсолютно всички варианти в гамата на Добло ще бъдат предлагани със система Старт/Стоп, спомагаща за намаляване на разхода на гориво и изхвърляните вредни емисии в атмосферата.

Що се отнася до интериора пък, Добло ще предлага климатроник, круйз контрол, парктроник, вградена Хендсфрий система и навигационна система ТомТом.

Освен като пътнически модел, Добло разбира се ще се предлага и като товарен автомобил, който ще може да побира доста повече товар, в сравнение с предшественика си. Той ще бъде предлаган в 7 различни конфигурации, при които варират дължината на автомобила, височината на покрива и т.н.

Новият Фиат Добло ще се появи на пазара в средата на месец януари 2010-та година.