Начало Автомобили Новият Ленд Крузер официално стъпи в България

Новият Ленд Крузер официално стъпи в България

191
0

Тойота Балканс ЕООД започна продажбите на последното поколение на легендата Toyota Land Cruiser в България.

С почти 60 годишната си история може да се спори, че историята на Land Cruiser е история на самата Toyota. Най-добрият в света 4х4 е довел до разширението на компанията от 50те години на 20ти век до наши дни, покорил всички седем континента, включително Антарктика. От датата на своето първоначално представяне в далечната 1951 година Land Cruiser се е превърнал в най-продавания в света високопроходим автомобил, привлякъл над 5 милиона клиенти от 176 държави, като тази цифра се очаква да нарастне на 188 страни с представянето на новото поколение култов високопроходим автомобил от Toyota.

Легендарно Качество, Дълготрайност и Надеждност, наследствено ДНК на Land Cruiser

Мементално разпознаваем, като последния член на поколението от легендарни високопроходими автомобили от Toyota. С минимално увеличени на външни размери той запазва отлични характеристики за движение по път и извън него. Подобренията в дизайна са довели до намяляване на коефициента на челно съпротивление от Cх 0.37 до 0.35.

Новият Land Cruiser е оборудван с едни от най-комплексните и технически сложни системи за активна и пасивна безопасност за шофиране по път и извън него, представени за първи път от Toyota за осигуряване на по-приятно и сигурно пътуване.

Снабден с трилитров дизелов агрегат с последно поколение комън рейл, с мощност 174 к.с. новият Land Cruiser разполага с най-добрите в класа показатели за отделян въглероден двуокис от 214 г/км (5 врати, автоматична трансмисия).

Бензиновият агрегат V6 4.0 литра с мощност от 282 к.с. ускорява вседехода от 0 до 100 км/ч за 9.2 сек., покривайки стандарта ЕВРО 5 и въпреки впечатляващите динамични характеристики отделя въглероден двуокис 256 г/км и със среден разход от 10,8 л/100 км комбиниран цикъл.