Начало Автомобили Новият Леон Купра R – най-мощният сериен Сеат, създаван досега

Новият Леон Купра R – най-мощният сериен Сеат, създаван досега

1070
0

Новият Сеат Купра R беше представен на автосалона във Франкфурт миналия месец и веднага привлече вниманието на ентусиастите. Със своята мощност от 265 к.с. и въртящ момент от 350 Нм, изстискани от двулитровия TSI двигател на VW Груп, този модел е най-мощният представител на марката Сеат, пускан досега на пазара.

Той е способен да развие 100 км/ч за 6.2 секунди, за което допринася и 6-степенната механична трансмисия, предоставяща възможност за още по-бърза смяна на предавките.

Светът се променя и затова дори и при подобни автомобили разходът на гориво е важен. Тук средната му стойност е 8.1 литра на сто километра, а изхвърляните СО2 емисии са 190 грама на километър.

Колата е оборудвана с множество електронни системи като XDS (помага за минимализиране на недозавиването, характерно за колите с предно предаване), ABS с EBA, ESP и TCS.

Моделът е първият в гамата на Фолксваген Груп от този тип, който се предлага стандартно с 19-цолови джанти. Екстериорът не се характеризира със силно изразени аеродинамични елементи, а цветовете, в които се предлага, са девет.