Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият Лотус дебютира на Силвърстоун

Новият Лотус дебютира на Силвърстоун

44
0

Новият болид на Лотус е бил изпробван на едно от помощните по-малки трасета на Силвърстоун във вторник.

Краткият шейкдаун е бил проведен от малайския тест пилот Фаируз Фаузи. Както се и очакваше, в разцветката доминират зеленото и златистото, като това е препратка към болидите на Лотус от миналото. Впечатление върху новата кола са правели логата на Протон, на малайското Министерство на туризма, „Тюн Груп“ и „Наза Корпорейшън„, но не и на авиокомпанията „Еър Ейша“ на Тони Фернандес.

Директорът на отбора Риад Асмат индикира, че до петъчното официално представяне на болида може да бъдат разкрити още спонсори. Пред малайско издание обаче той е коментирал: „Можете да видите от разцветката на колата кой ще ни подкрепя. Това ще бъде комбинация от малайски и международни спонсори.“

Техническият директор Майк Гаскойн е разкрил пред „Би Би Си Спорт“, че дебютът на колата не е показал съществени проблеми: „Трасето Стоу не е по-голямо от писта за картинг и в една студена февруарска сутрин, когато вали сняг, е трудно да се набави точно представя за поведението на колата.

Завъртяхме обаче няколко обиколки и направихме проверка на всички системи, така че сме готови за Херес следващата седмица.