Начало Автомобили Новият Opel Astra с над 100,000 поръчки в Европа

Новият Opel Astra с над 100,000 поръчки в Европа

57
0

Новото поколение на Astra с пет врати надмина всички очаквания, получавайки над 100,000 поръчки в Европа от пазарната премиера на модела през месец декември 2009 година. Изключително доброто приемане на новата Astra от клиентите ще определи добавянето на трета смяна в производствения завод на Opel в Гливице, Полша през второто тримесечие.

Новият компактен автомобил вече надвиши плана с 10 процента. Opel предвиждаше 180,000 поръчки на новата Astra за първата пълна година от началото на продажбите й. Само в Германия регистрациите на Astra за първите два месеца на 2010 година нараснаха с 38 процента в сравнение със същия период на миналата година. Това постави Astra на второ място по продажби в компактния сегмент в Германия.

В момента новата Astra се предлага само във версия на купето хечбек с пет врати. Следващият модел ще бъде новата комби версия на Astra.

В Испания, новата Astra е единственият автомобил, който някога е получавал трите първи награди на автомобилната преса: Званието „Най-добър автомобил на годината за Испания”, присъдено от 54 автомобилни журналисти в класация, спонсорирана от вестник ABC. Astra беше избрана на първо място от читателите на испанския Prensa Ibérica, вестника La Vanguardia и автомобилното списание Autofáci. И още, новият модел на Opel беше коронован с титлата „Автомобил на годината 2010” на Канарските острови.

Нашата традиционна сила да предлагаме иновативни технологии на достъпна цена е приета много добре от клиентите в този труден икономически период”, заяви Ален Висер, Вицепрезидент, отговорен за продажбите и маркетинга. “Това доказва, че съчетанието на модерни технологии, спортен и в същото време елегантен дизайн и високо качество на изработката, работи успешно.

галерия