Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият С23 на Заубер бе показан

Новият С23 на Заубер бе показан

66
0

Заубер представи късно снощи новия си болид С23, с който Джанкарло Фисикела и Фелипе Маса ще се състезават през предстоящия сезон. Презентацията се състоя на летище Залцбург в Австрия.
Дизайнът на новия автомобил определено е повлиян силно от миналогодишния модел на Ферари. Швейцарският екип тази година ще използва същия двигател, какъвто ще има и в колите на Скудерията.
– Целта ни е значително да подобрим представянето си спрямо 2003 г. – заяви шефът на екипа Петер Заубер. – Доколко ще успеем зависи от това колко бързо ще се появят резултатите от работата в новия ни аеродинамичен тунел на пистата. Надпреварата във Формула 1 е по-оспорвана от когато и да било. Целият ни екип е високомотивиран и въпреки че сме частен отбор, можем да окажем отпор на автомобилните производители. Това съвсем не е лесна задача, но сме готови да приемем предизвикателството. Започва осмата ни година сътрудничество с Ферари и Петронас и десетата с Ред Бул. Тази стабилност е нашата сила. Партньорството е базата за нашето съществуване.
Заубер ще получи 35 нови двигателя от Ферари през малайзийския партньор Петронас този сезон.