Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият треньор на Фетел се сблъска с действителността във Формула 1

Новият треньор на Фетел се сблъска с действителността във Формула 1

80
0
Себастиан Фетел

След като приключи работата си с Томи Пармакоски, който не издържа на ритъма във Формула 1 и реши да се съсредоточи върху своята страст хокея, световният шампион Себастиян Фетел се насочи в края на януари към друг финландец, който да му помага в поддържането на добрата спортна форма. Така за фитнеса на Фетел вече се грижи Хейки Хуовинен, който бе препоръчан от Пармакоски. Освен фитнес треньор обаче новият финландец ще тряхва да изпълнява и други роли. Същевременно ще е физиотерапевт, персонален треньор и като цяло момче за всичко.

При първите предсезонни тестове миналата седмица на пистата Херес, Хуовинен за първи път се сблъска с действителността във Формула 1. Именно затова прес говорителката на Фетел, Брита Рьоске, разведе финландеца в падока, като го представи пред общността.

Освен това финландецът трябваше да се научи и на нови умения. Така например Хуовинен даваше информация на Фетел посредством табелите от питлейна и трябваше да научи елементарните съкращения и начини за предаване на информация. Той ще се грижи и за гардероба на германеца на пистата. В първите му дни на пистата обаче Хуовинен умишлено бе държан настрана от медиите от екипа на Ред Бул, за да има възможност да свикне по-бързо и безболезнено с обстановката.