Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите гуми са сериозна крачка напред според пилотите

Новите гуми са сериозна крачка напред според пилотите

21
0
Заубер,Робин Фрийнс

Новите гуми на Пирели, използвани по време на тестовете за млади пилоти на Силвърстоун през тази седмица и които за първи път ще бъдат на разположение по време на състезателен уикенд в Унгария, са сериозна крачка напред. Или поне това е мнението на част от пилотите след първите два дни изпитания. Титулярните пилоти се придържат стриктно към програмата на Пирели и нямат право да изпитват нови елементи по колата. Техните усилия са концентрирани само и единствено върху гумите и тяхната издръжливост.

„Гумите в момента са значително по-надеждни, като и представянето им също е подобрено“, обяснява Пастор Малдонадо от екипа на Уилямс. Новите гуми са с миналогодишната конструкция и актуалните смеси. „Те не са това, което бяха в миналото, но са доста постоянни, което е хубаво.“

Венецуелецът направи в четвъртък сутринта дълга серия от обиколки, при която не е усетил вибрации, каквито се усещали преди. По отношение на представянето той обаче е по-предпазлив.

Пилотът на Заубер, Нико Хюлкенберг, също имаше възможност да получи по-сериозни впечатления от новите продукти на Пирели. Както и Малдонадо, за него също е трудно да направи сравнение в представянето.

„Тук има доста фактори, които се различават“, обяснява германецът. „Сега е значително по-топло, отколкото бе по време на състезателния уикенд. Гумите са различни и тогава имахме обновен пакет в колата. Трудно е да извадим само представянето на гумите. Поведението на колата обаче е подобно. Мисля, че трябва да направим един състезателен уикенд и да видим как ще се развие, преди да дадем точна оценка. По отношение на сигурността обаче всичко изглежда изчистено. Сега трябва да свикнем бързо с представянето на гумите.“