Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите гуми софт ще са на разположение на тимовете в Бразилия

Новите гуми софт ще са на разположение на тимовете в Бразилия

91
0
гуми,Пирели

Пирели са готови да приключат един забележителен за тях сезон във Формула 1 – първият от завръщането им в спорта. От компанията отбелязват преди последния кръг в Бразилия, че през изминалите 18 надпревари е имало огромно количество изпреварвания. Пистата Интерлагос е известна с провежданите там драматични състезания и затова се очаква тазгодишният финал да е подобаващо интересен.

Пилотите и екипите от Гран при ще тестват експериментални твърди гуми в началото на този уикенд. Те ще имат на разположение в петъчните сесии по два комплекта от новата смес хард на Пирели, която вече бе изпробвана от официалния тест пилот на компанията Лукас ди Граси на частни изпитания в Херес и Барселона. Този хард е доста по-мек от настоящия вариант, използван в първите пет кръга от сезона (Австралия, Малайзия, Китай, Турция и Испания) и в още два старта (Великобритания и Индия). Резултатите ще бъдат предоставени на инженерите на Пирели и ще бъдат анализирани с данните от тестовете на новия софт, проведени в Абу Даби на тестовете след състезанието от Формула 1 на пистата Яс Марина.

Именно сместа софт от тези последни тренировки (за млади пилоти) ще е на разположение на отборите за самата надпревара на Интерлагос заедно с медиум.

Особеностите на пистата и движението по посока обратна на часовниковата стрелка натоварват не само пилотите (и най-вече мускулите на врата им), но и гумите. Времето също може да изиграе сериозна роля, тъй като по това време на годината вали често, и то силно.

Подготовката за 2012 г. е в напреднал стадий и ще е наистина интересно да чуем коментарите на пилотите за новите гуми хард и софт. Вече събрахме много информация от младите състезатели, но ще е полезно да я сравним с данни от реалната работа на писта – заяви моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри. – Важно е обаче да не се обръща прекалено голямо внимание на имената на смесите: сегашният софт може да се окаже медиум догодина, точно затова е и целият процес на изпитания. През следващия сезон продуктите не ще са по-малко консервативни, тъй като втората половина на настоящата състезателна година показа, че екипите се справят чудесно с типовете и това ни позволи по-агресивни избори като например суперсофт и софт в Корея.