Начало Автомобили Новите модели на MINI

Новите модели на MINI

2504
0

С тест за медиите представителите на MINI в нашата страна от BMW България представиха новите модели на британската компания

Компанията бе възродена преди 20 години от мюнхенския гигант и днес разполага с наистина богата гама, която не спира да се обновява. Брандът се превърна в дизайнерска икона и пази новаторския дух на първите модели от далечната 1959 г. Акцентите днес са поставени най-вече върху лукса, но колите като цяло запазват специфичното си спортно, картинг поведение и това е валидно и за най-новите продукти. При новите MINI Hatch, MINI Cabrio, както изключително успешното изцяло електрическо MINI Cooper SE е ясно видима стъпката в развитието на инфотейнмънт и дигитализацията. Новото поколение модели Hatch и Cabrio е на пазара и с множество новости в екстериора. Изцяло новите LED предни и задни светлини са вече включени в стандартното оборудване за всички модификации и разполагат с изцяло нов черен вътрешен корпус. По-голямата радиаторна решетка сега образува изцяло шестоъгълна форма.

Акцент е изцяло новият Multitone Roof, цветен градиент от тъмносиньо, светлосиньо и черно в комбинация с черни корпуси на огледалата. Този привличащ погледа елемент е уникална характеристика в автомобилната индустрия и се постига с изцяло нова технология за боядисване в завода на MINI в Оксфорд.

Опционалният Piano Black екстериор е с разширен обхват и включва дръжките на вратите, капачката на резервоара (Cooper S/JCW), ауспуховите накрайници (с изключение на JCW), логото MINI и означението на модела в черен цвят

Освен това към портфолиото от цветове влизат три изцяло нови цвята: Island Blue, Rooftop Grey и Zesty Yellow. Разширена е и съществуващата гама от джанти с нови 17” и 18” колела. Специални акценти са новите 18” Circuit Spoke 2-tone и 18” Pulse Spoke 2-tone. Освен с промени по екстериора, новото моделно поколение разполага с многообразие от нови функции и елементи в интериора. При влизане в автомобила веднага прави впечатление 8,8-инчовият екран. Той е интегриран в новия дизайн на централния уред, вече сериен за всички модели. Той е комбиниран с изцяло нов интерфейс с модернизирани външен вид и управление, подлежащи на конфигурация live widgets и две цветови схеми (Lounge & Sport). Новата съвременна атмосфера в интериора се допълва от новото MINI амбиентно осветление в 6 различни цвята. Те винаги пасват идеално на избрания режим.

Обновяването не се ограничава само до моделите с двигател с вътрешно горене. Успешното изцяло електрическо MINI Cooper SE също е променено. Освен това за този модел се предлага лимитирана серия MINI Electric Collection 2021. Тя включва внимателно избрани декоративни елементи в интериора и екстериора, подчертаващи индивидуалния характер и уникалността на колекцията.

Освен с големия брой подобрения и усъвършенствани елементи новите модели идват и с изцяло преработена и радикално опростена структура на предлагането на цялото портфолио на MINI

Освен по-богатото серийно оборудване, новата и внимателно обмислена логика предоставя насоки и вдъхновение без да ограничава възможностите за добавяне личния отпечатък на клиента. Новата структура на предлагането след избора на модел, двигател и трансмисия следва три стъпки при добавянето на опции за персонализиране на интериора и екстериора. Първата включва декоративни елементи – Classic, JCW, All4, MINI Yours, MINI Electric. Втората е за пакети от оборудване за свързаност и системи за подпомагане. Третата е за малък, но внимателно подбран брой индивидуални опции.

Тестът бе премиера и за новото MINI Countryman

Моделът комбинира изисканото излъчване на MINI с харктеристиките на модерните SAV. Предлага се в 9 различни цвята, включително два вълнуващи нови варианта металик – Sage Green и White Silver. Освен това новото MINI Countryman се отличава със старателно подбрани дизайнерски промени. С оформените по различен начин предна и задна броня, съчетани с новите радиаторна решетка, предни и задни LED светлини, то изглежда още по-модерно и спортно. Абсолютен акцент са новите екстериорни пакет Piano Black и MINI ALL4 Exterior Optic Pack.

В интериора също са направени важни промени. Новите опции като кожената тапицерия на седалките създават възможности за още по-голяма индивидуализация. Предлагано като част от пакета MINI Connected Media и по високо ниво на оборудване, новото MINI арматурно табло замества конвенционалния километраж. Оформено естетично и с елегантен Black Panel дизайн, то е позиционирано директно в зрителното поле на водача и осигурява ключови информации на изискан и модерен дисплей. 5-инчовият дигитален екран и дисплеите до него осигуряват информация за скоростта, нивото на горивото, пробега, температурата и навигационните указания.

Уникалната комбинация между иновативни технологични решения, премиум материали и интелигентна олекотена конструкция гарантира нежната, но мощна динамика и въртящ момент на 3- и 4-цилиндровите TwinPower Turbo двигатели на MINI

Новото MINI Countryman се предлага с 6 ефективни турбо двигателя. Освен това интелигентното задвижване на четирите колела ALL4 се предлага като опция за моделите Cooper D/S/SD. Всички варианти на агрегатите на MINI Countryman отговарят на нормата за вредни емисии EU6d.

MINI Countryman се предлага и като Plug-In хибрид, който комбинира най-доброто от два свята. Високоволтовата батерия осигурява чисто електрически пробег до 57 километра – без емисии. Освен това при ситуациите, изискващи още повече мощност, електромоторът подпомага двигателя с вътрешно горене чрез функцията boost.

Новото MINI Countryman може да бъде зареждано по време на пътуване чрез рекуперация (регенерация на спирачната енергия), комфортно у дома или на зарядни станции.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MINI (@mini)