Начало Автомобили Новите Nokian Seasonproof и Seasonproof SUV предлагат първокласна безопасност през цялата година

Новите Nokian Seasonproof и Seasonproof SUV предлагат първокласна безопасност през цялата година

364
0

Новата гама всесезонни гуми на скандинавския производител Nokian Tyres е предназначена за леки коли, спортни автомобили и кросоувър модели. Новата Nokian Seasonproof е предназначена за шофьори, нуждаещи се от надеждност и първокласна безопасност върху заснежени и кишави зимни пътища, но които също така искат отлично представяне и леко усещане при шофиране през лятото.

Европейските автомобили биват оборудване все по-често с гуми, които могат да се справят с всевъзможни атмосферни условия. Това се налага заради растящата нужда от допълнителна безопасност по време на неочаквана дъждовна или снежна обстановка, дори и извън сезона.

Според скорошно проучване на Nokian Tyres за всесезонния сегмент европейските шофьори особено ценят безопасността във всички условия през цялата година

Сцеплението и управлението, заедно с високата издръжливост на износване и повреда, също също се нареждат сред най-предпочитаните свойства. В допълнение към характеристиките на гумата, удобството, което осигурява шофирането със само един комплект гуми, също се оказало особено важно.

„Безопасността винаги е на първо място в подхода ни при разработването на продукти. Новата Nokian Seasonproof е създадена, за да отговори на нуждите на шофьорите в Централна и Източна Европа. Проектирана е да бъде гъвкава и адаптивна както към зимните, така и към летните атмосферни условия“, казва мениджърът „Разработки“ в Nokian Tyres Марко Рантонен.

Новата продуктова гама Nokian Seasonproof предоставя безопасност и целогодишно удобство на шофьорите от Централна и Източна Европа. Всички размери идват със символа на снежинката (3PMSF), който показва, че гумата е официално одобрена за употреба през зимата. Продуктовата гама предоставя размери за модерни леки автомобили и SUV модели със селекция от 64 продукта, вариращи от 14 до 19 инча и скоростен индекс от T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч). 11 подбрани размера ще бъдат налични през есента на 2020 г. Останалата част от гамата ще бъде доставена до пазарите в началото на 2021 г.

Една от забележителните характеристики на гамата е новата концепция Seasons Sense

Тя е създадена специално за всесезонна употреба, за да подсигури безопасно шофиране в дъждовни дни и на кишави улици, но също така леко и прецизно управление на суха настилка по време на летните жеги.

Концепцията комбинира множество иновативни технически характеристики в шарката, дизайна на проектора и каучуковата смес. Мултифункционалната всесезонна мрежа от ламели и модернизираната насочена шарка на протектора с твърд дизайн на блока са разработени така, че да осигурят перфектно всесезонно представяне. Максималното сцепление на мокро и сухо се постига чрез новите всесезонни канали, отвеждащи водата и кишата навън. Новата каучукова смес с високо съдържание на силициев диоксид се грижи за отличната издръжливост, сцеплението на мокро и ниското съпротивление при търкаляне.

Nokian Seasonproof предлага изключителна стабилност и сцепление на сухи пътища, дори при висока скорост. Поддържането от многостепенния блок подобрява високоскоростната работа. За шофьорите това означава превъзходна стабилност и бърз отговор на автомобила при резки маневри.

Новият протектор предлага и подобрено лятно представяне. Това може да бъде усетено при спиране на мокра и суха настилка. Централната зона със специални блокове на протекторите и ламели са проектирани, за да спомагат за максимално добро представяне при променливи условия. Мрежата от ламели, предназначени за мокра и суха настилка, предоставя по-кратък спирачен път и повишена безопасност чрез усъвършенстван контрол на теглителната сила.

Устойчивостта на износване при новата Nokian Seasonproof е повече от 25% по-високa отколкото при предишния модел

Това е сериозен скок в посока на издръжливост. На практика се равнява на един допълнителен сезон за шофиране със същите гуми.

Добрата стабилност при шофиране и отличното сцепление са особено ценени от шофьорите на SUV автомобили. Гумите за SUV трябва да са достатъчно здрави, за да държат високите и тежки автомобили стабилни. Раменните зони на Nokian Seasonproof SUV са специално разработени за употреба на SUV, подобрявайки стабилността чрез поддържане на блока. Гумата предоставя стабилно усещане на пътя и прецизно управление при напоените с дъжд пътища и в зимни условия.

Новите SUV гуми идват със силна и подобрена структура и оптимизирана за класа каучукова смес, както и с уникалната технология „Aramid Sidewall“. Стабилната конструкция на Nokian Seasonproof SUV е комбинирана със специално подсилените с арамид страници. Така се подобрява издръжливостта и се гарантира, че гумата ще издържи на различни удари, които могат да се случат по време на шофиране.