Начало Други Новите Powerproof и Wetproof на Nokian – удоволствие и спокойствие на пътя

Новите Powerproof и Wetproof на Nokian – удоволствие и спокойствие на пътя

408
0

За предстоящия летен сезон финландският производител на гуми Nokian Tyres е подготвил два нови продукта: Powerproof и Wetproof. Те са подходящи за летните пътища на Централна и Източна Европа. Получиха и високи оценки в различни сравнителни тестове, а вече могат да се намерят и у нас.

Променливите летни условия и различните пътни настилки, не само в България, но и в цяла Европа са предизвикателство за шофьорите.

Температурите са  от 40 градуса в разгара на лятото, съчетани с внезапни гръмотевични бури. Изискват се гуми, които могат да се адаптират към различните условия. Новата лятна гума Nokian Powerproof, проектирана за бързо шофиране през лятото, постига отличен баланс.

“Новата Nokian Powerproof ми осигурява изключително добра реакция при маневриране и отлична управляемост. Когато тя ви дава увереност по време на шофиране, това допринася за безопасността.”, казва Мика Хакинен двукратен световен шампион във Формула 1. Той е експертът и предлага опита си по време на тестовете и разработването на продукта.

Изключително стабилното и предсказуемо управление на Nokian Powerproof предоставя спокойствие. Както това е при смяна на платната на магистрала, така и за по-резки спирания. Зоната на контакт остава прецизна, на мокри магистрали и на нагряти от лятното слънце градски булеварди. Здравата структура осигурява дълготрайност на гумата.

Новата Nokian Wetproof прави шофирането безопасно и комфортно дори и в дъждовни дни.

Тази гума помага при промяна на времето. Когато шофираме и се наслаждаваме на слънчевите и красиви летни дни, лесно забравяме за опасността от наводнението от дъжда пътища. През лятото внезапният и проливен дъжд е често явление. Той може да доведе до аквапланинг на автомобила. Особено ако има много вода на пътя и в коловозите.

Новата революционна гума Wetproof е враг на аквапланинга. Най-важните характеристики на гумата са нейната отлична способност за спиране на мокро и мощната ѝ устойчивост на аквапланинг. Те шофирането лесно и комфортно дори и в дъждовни дни. Nokian Wetproof осигурява стабилно представяне и допълнителен комфорт при лоши пътни условия.

За максимален комфорт и безопасност, зоната на протектора е разделена на две функционални зони.

Новата технология Dual Zone Safety предлага отлична комбинация за представяне както на мокро, така и на сухо. Системата Stability Zone се намира от външната страна и осигурява лесно и уверено маневриране и стабилност. Wet Safety Zone е вътрешната страна, подобрява сцеплението на мокро устойчивостта на аквапланинг. Каучуковата смес Aqua Hybrid също предлага допълнителна сигурност за дъждовното време. Каучуковата смес от ново поколение със силициев диоксид осигурява отлично сцепление на мокър път и намалява разхода на гориво.