Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите правила за стартиране ще имат нужда от поправки

Новите правила за стартиране ще имат нужда от поправки

74
0

Новите правила във Формула 1 по отношение на стартирането ще имат нужда от леки поправки. Това смята спортният директор на Мерцедес Тото Волф. От Гран при на Белгия ще бъде забранена помощта към пилотите от бокса за намирането на най-добрата точка за зацепване на съединителя при потегляне и състезателите ще трябва сами да се справят с тази задача.

Шампионът Люис Хамилтън заяви наскоро, че очаква стартовете да станат по-непредвидими, като ще има повече пързаляне и загуба на позиции при потеглянето. Според британеца обаче като цяло това е добра идея и ако нещо не е както трябва, то ще бъде поправено. Според Волф по отношение на последното Хамилтън е прав.

„Искахме да направи стартовете по-непредвидими и да дадем повече отговорност на пилота, който да получава по-малко контрол от бокса. Затова всички стъпки, които бяха предприети в името на подобряване на шоуто, са разбираеми. Дали те ще предизвикат драма или събития над очакванията? Ако да, ще трябва да погледнем отново нещата и да ги нагласим. Все пак никой от нас не иска да имаме напълно непредвидими стартове, защото това ще обезцени квалификацията.“