Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите собственици на Форс Индия платили 90 млн. паунда, за да купят...

Новите собственици на Форс Индия платили 90 млн. паунда, за да купят тима

70
0
Естебан Окон,Серхио Перес,Форс Индия

Новите собственици на Форс Индия са платили 90 милиона паунда, за да закупят тима. В края на юли екипът бе обявен във фалит, след което последва наддаване и той бе купен от консорциума Рейсинг Пойнт, воден от Лорънс Строл, който е баща на пилота на Уилямс Ланс Строл.

Сумата беше обявена от синдиците от FRP Advisory, които трябва в детайли да разкрият как е протекъл процесът по наддаване и защо консорциумът на Строл го е спечелил. Другият сериозен кандидат за купуването на тима беше руският химически гигант Uralkali.

Наскоро Uralkali обяви, че започва съдебни действия срещу FRP Advisory, като от компанията твърдят, че са били предложили по-добра оферта за закупуването на тима, която е била неоснователно отхвърлена.От FRP Advisory смятат, че процесът е бил напълно справедлив.

Един от сериозните доводи да бъде избран консорциумът на Строл, е че е трябвало бързо да бъде намерено решение по въпроса за нов собствени, тъй като за август тимът е имал разходи от 9.6 млн. паунда, които е нямало как да бъдат покрити. И това е било сериозна предпоставка ключови фигури да напуснат тима и да преминат в други отбори.

Общо 20 компании са проявили интерес към Форс Индия, а срокът за подаване на оферти за купуването на тима е бил 6 август. Към тази датата са били получени 5 официални предложения

Само една от тях се е базирала на спасяването на тима като действащо предприятие, което да продължи да функционира – тази на Racing Point. Останалите са били само за закупуване на бизнеса и активите на компанията.