Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите собственици преструктурират Катерам, освободиха близо 50 души

Новите собственици преструктурират Катерам, освободиха близо 50 души

53
0
база,Катерам,фабрика

Новите собственици на Катерам във Формула 1 преструктурираха отбора и освободиха близо 50 души. Пилотът Александър Роси напусна и екипа от GP2 (той бе резервен състезател за F1 тима).

От Лийфийлд пуснаха официално съобщение днес, в което се казва:

Вследствие на първите стъпки от преструктурирането на Катерам F1 Тийм от отбора потвърждаваме, че бяха направени редица нови назначения. Понастоящем Кристиян Алберс е шеф на тима, той ще бъде подкрепян от Манфреди Равето като генерален мениджър и заместник шеф на екипа. Саймън Шинкин се присъедини като главен оперативен директор, а Миодраг Котур става тийм мениджър. Михаел Вилмер е новият шеф на правния отдел, а Джанлука Писанело е повишен в началник инженерния екип на писта. Джон Айли става технически директор и ще продължи работата за подобрение на болида за 2014 г. и новия проект за 2015 г. Отборът потвърждава, че се раздели с редица служители. Това е необходима стъпка, предприета от новите собственици на Катерам, чийто приоритет е бъдещето на тима.

В края на съобщението е отбелязано, че няма да бъдат правени допълнителни коментари по темата.

За освобождаването на близо 50 души от персонала на Катерам се разбра още вчера, но от Лийфийлд отказаха да обсъждат въпроса. Смята се, че това е първа стъпка от програма, насочена към стабилизиране на отбора и намаляване на разходите. В началото на юли малайзийският предприемач Тони Фернандес продаде тима на консорциум инвеститори, които прилагат оздравителни мерки според вижданията си за бъдещото развитие на Катерам. Служителите на екипа при смяната на собствеността бяха около 350 души.

Пилотът Александър Роси също напусна. Той бе част от екипа от 2011 г., а от 2013-та бе резервен състезател за отбора във Формула 1.

Благодарен съм на всички в Катерам за времето, през което работих с тях. Проведохме няколко срещи през последните месеци – и с предишното, и с новото ръководство. Решението да напусна бе правилно за кариерата ми. Ще запомня само хубавите неща и съм готов за следващата стъпка – коментира Роси.

Малко по-късно бе обявено, че Александър ще кара за Кампос Рейсинг в GP2 на Хокенхайм този уикенд.