Начало Автомобили Новите ultra модели на Audi са с впечатляваща ефективност

Новите ultra модели на Audi са с впечатляваща ефективност

159
0
Audi

Audi разширява ultra гамата си с цели 11 нови модела, които се отличават с впечатляваща ефективност. В началото на 2014 г. ще бъдат представени нови версии на моделните линии А4, А5 и А6.

Обозначението ultra означава повишена мобилност, която обаче е напълно приложима в ежедневието. С комбиниран разход на гориво от 3,9 до 4,6 литра на 100 километра и емисии въглероден двуокис от 104 до 110 грама на километър, новите модели на марката са сред най-ефективните в сегмента си. При това поведението им е постигнато без съвършено никакви компромиси с динамиката на управление и комфорта на шофьора и пътниците.

Последните TDI технологии, ултраефективни трансмисии и т.н. – все неща, които потребителите едва ли ще видят – водят до забележими новости и ефекти в карането: силно ускорение, много нисък разход на гориво – коментира членът на борда, отговарящ за развитието, професор доктор Улрих Хакенберг. – Ultra моделите на Audi имат сериозни предимства по отношение на ежедневното им използване.

Фамилиите А4, А5 и А6 идват с 2.0 TDI – с множество нови разработки, както и със забележителни мощност и ефективност. Вариантите му са 100 kW (136 к.с.), 120 kW (163 к.с. и 140 kW (190 к.с.). Стандарт за ultra версиите е механична трансмисия. При А6 опция е иновативната 7-степенна S-троник, с която разходът се сваля допълнително до 4,4 л на 100 км. Иновациите включват още намалено до минимум вътрешно триене, максимална ефективност на работата с маслото, минимизиране на нежелани вибрации.

Стандартната система старт-стоп и системата за информиране на шофьора за програмите на управление и оптималния режим на каране имат важен принос за икономията в новите коли.