Начало ТОП Новия Range Rover SV е дефиницията на съвременния лукс

Новия Range Rover SV е дефиницията на съвременния лукс

323
0
Range Rover SV

Имах удоволствието да се запозная с един от най-луксозните SUV автомобили на планетата новия Range Rover SV. Той се отличава с внимателно изработени персонализирани детайли, които демонстрират и допълват модернистичния дизайн на модела. Ексклузивният вид на предната броня и решетката с пет ленти характеризират новия флагмански модел, като долният отвор включва пет прецизно изпълнени метални остриета с пълна ширина. Изящните материали, избрани за неописуемото чувство за допир на притежателите на автомобила, включват гладка керамика, устойчива дървесина и блестящи метали, подчертавайки страстта на Special Vehicle Operations към качество и безкомпромисно внимание към детайла.

Range Rover SV е първият от Special Vehicle Operations, който носи новия керамичен кръг, който представлява дизайнерската и инженерна страст на екипа за модерен лукс, производителност и възможности.  С това се въвежда опростено име на модела ‘SV’, което ще идентифицира всички нови автомобили от семейството на Land Rover и Special Vehicle Operations в бъдеще.  Гладката керамика е също включена вътре, което придава на скоростния лост, Terrain Response и контролите на силата на звука елегантно усещане за деликатно докосване.

Детайлни маркетри

Експертната изработка на Special Vehicle Operations се простира до вътрешните дървени фурнири, включително опционалната мозаечна украса на централната конзола. Изработен от FSC-сертифицирано венге, прецизно подреденият фурнир включва стотици ръчно положени лазерно изрязани парчета, най-малкият от които е с размери само 6 мм на 8 мм. За автомобилите с дълго междуосие, специфицирани с четириместния SV Signature Suite, инкрустрацията се простира от предната част на купето, чак до вратата на хладилника отзад, преминавайки през централната конзола на всички хоризонтални повърхности, включително електрически разгъваемата клубна маса.

Меки кожи

Стандартно Range Rover SV разполага с монотонен салон от полуанилинова кожа с уникално оформени седалки и специфични SV орнаменти. Предлагат се и опции с почти анилин с естествено покритие и тактилност на мебелна кожа: по-мека, с по-малко обработки и по-малко пигментация за по-естествено усещане, като същевременно отговарят на взискателните стандарти за издръжливост на Land Rover.

Устойчив UltrafabricsTM

За първи път, клиентите на Special Vehicle Operations могат да персонализират Range Rover с алтернатива на устойчива кожа, като изберат опцията Light Cloud и Cinder Grey UltrafabricsTM с интериорната гама SV Intrepid. Отличаващ се с техническа естетика, този полуретанов материал има всички тактилни качества на кожата, но е с 30% по-лек и генерира само една четвърт от CO2 при производството си. Това се допълва от текстил Kvadrat Remix върху облегалките и подглавниците.

Метално покритие

Екстериорът на новия Range Rover SV е подобрен от лъскава метална облицовка с Atlas Silver или антрацит на решетките, долната част на багажника, задната част и отстрани на каросерията с лазерно гравираното лого на SV.

Ексклузивни колела

Опционалните 23-инчови ковани джанти Diamond Turned Dark Grey Gloss, проектирани специално за новия Range Rover SV, са сред 13-те различни джанти, които могат да бъдат посочени в зависимост от задвижването и темата на дизайна. Десетте им спици включват опционалностите Bright Atlas Satin Silver, Narvik Black Gloss или Corinthian Bronze Satin.

Индивидуално боядисване

Новите клиенти на Range Rover SV могат да избират от селекция от стандартна цветова палитра на Range Rover или един от допълнителните 14 цвята в SV Bespoke Premium Palette, която включва гама от гланц и изискани сатенени покрития. Клиентите могат също да посочат контрастен покрив в Narvik Black или Corinthian Bronze (тема само за SV Serenity), в зависимост от избрания цвят на каросерията.

Услугата SV Bespoke Match to Sample за боядисване, която може да възпроизведе всеки външен цвят, поискан от клиента, на практика предоставя неограничени възможности за персонализация.

Подбрани дизайнерски теми

Специалните SV Serenity и SV Intrepid дизайнерски теми са от ключово значение за персонализиране на новия New Range Rover SV. Тези теми могат да се ползват независимо от интериора или екстериора, или да се прилагат като една тема в целия автомобил. Съществуват общо седем различни комбинации, между които клиентите да избират.

Фокусирана върху безупречния лукс темата SV Serenity се основава на детайлите на екстериора Atlas Silver с изтънчени акценти от коринтски бронз, включително останалите контрастни акценти на покрива и колелетата, докато елементите от темата SV Intrepid – Anthracite и Graphite Atlas, правят новия Range Rover SV с по-загадъчен и динамичен характер.

Отвътре тези дизайнерски теми въвеждат контrастни двуцветни цветови решения, които подчертават фокуса на интериора – задните седалки за SV Serenity, предните за SV Intrepid. В допълнение, интериорът на SV Intrepid разполага с правоъгълна перфорация за специфичните SV седалки, предлага прогресивната опция Ultrafabrics™ и включва Satin Black керамични контроли на мястото на Gloss White.

Достъпен за поръчка

Новият Range Rover SV се предлага както в стандартна, така и в дълга база, включително конфигурацията с пет места за първи път. Клиентите на дългото междуосие имат опцията за да посочат четириместния SV Signature Suite с електрически разгъваемата клубна маса и интегриран хладилник.

Изборът на мощни и ефективни двигатели включва усъвършенствания нов 530PS V8 Twin Turbo бензин, 510PS Extended-Range plug-in хубрид (само за SWB) и ефективния D350 двигател  Ingenium дизел.