Начало Автомобили Новият 1,6-литров i-DTEC на Honda излиза през януари догодина

Новият 1,6-литров i-DTEC на Honda излиза през януари догодина

77
0
6-литров i-DTEC,Honda,Honda 1

Новият 1,6-литров i-DTEC двигател на Honda ще се предлага от началото на 2013 г. и ще отбележи началото на нова глава в историята на японския концерн. Това е първият мотор, излизащ в Европа като част от програмата на компанията Earth Dreams Technology. Той ще предложи на потребителите изключителен баланс между икономия на гориво, ниски емисии на отработени газове и наистина вълнуващо поведение.

Двигателят дебютира с произвеждания в завода на Honda в Суиндън (Великобритания) Civic. По-късно през 2013 г. ще бъде монтиран и в новия CR-V.

Изцяло новият агрегат е разработен ексклузивно за Европа. Тестван е на различни пътища из целия континент. Той също се прави в Суиндън.

1,6 i-DTEC е в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. Обемът му е 1597 куб. см. Максималната мощност е 120 к.с. при 4000 об/мин, а максималният въртящ момент е 300 Нм при 2000 об/мин.

i-DTEC дизеловата технология на Honda вече се доказа през годините. Първоначалният интерес към новия 1,6-литров двигател пък е много висок и се очаква той да бъде посрещнат подобаващо през януари догодина.