Начало Автомобили Новият A-Class идва в по-традиционна форма

Новият A-Class идва в по-традиционна форма

101
0
A-Class,Mercedes-Benz,женева

Независимо че бе позициониран като хечбек от компактния клас, Mercedes-Benz A-Class и в двете си досегашни поколения приличаше повече на ван, отколкото на традиционен модел от този сегмент.
Сега вече изцяло новият „Бейби Бенц“, представен преди дни в Женева, има по-традиционна форма.
Размерите му наистина са компактни – дължина от 4292 мм, широчина – 1780 мм и височина от 1433 мм. Автомобилът е построен върху изцяло нова платформа с предни двигателни колела, даваща възможност и за монтиране на задвижване 4х4.
При старта на продажбите в началото на есента, хечбекът с пет врати ще се предлага в три основни модификации – Urban, Style и AMG Sport. Последната се отличава не само с по-агресивната си външност (18-цолови джанти, друга радиаторна решетка, червени акценти на броните и допълнителен въздухозаборник и т.н.), но и с напълно различно предно окачване, проектирано и настроено от специалистите на AMG.
Три ще са и вариантите на тапицериите за седалките – текстил, комбинация текстил/изкуствена кожа и изцяло от естествена кожа. Към стандартните кресла ще се предлагат и спортни с интегрирани подглавници.
Новият A-Class ще се предлага с нови екологични двигатели, които ще отделят в атмосферата не повече от 99 гр/км. вредни емисии. Бензиновите са два с обем 1,6 (А180 и А200) и един 2-литров (А250) с турбопълнене и мощности 115, 156 и 211 к.с. съответно. По-малкият агрегат е с иновативна система за промяна хода на всмукателните клапани Camtronic.
Дизеловата гама е представена от два мотора с обем 1,8 литра (109 и 136 к.с.) и един 2,2-литров със 170 к.с. С двата най-мощни двигателя за версиите А250 и А220 CDI ще се окомплектоват изключително модификациите AMG Sport.
Всеки от двигателите може да бъде комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя 7G-DCT.
Макар и най-малък в гамата на компанията, по нивото си на оборудване новият A-Class не отстъпва на по-големите модели на Mercedes. За първи път в историята на този модел е предвидена и системата за безопасност Pre-Safe, технологията Collision Prevention Assist, предпазваща от сблъскване с движещ се отпред автомобили, паркинг асистент, биксенонови светлини с интелектуално управление, система за следене лентата на движение и слепите зони, активен круиз-контрол и др. Новата мултимедийна система позволява разглеждане на екрана, монтиран върху централната конзола, не само на личните акаунти във Facebook и Twitter, но и четене на електронна поща и SMS.