Начало Автомобили Новият Arteon въплъщава класическия Gran Turismo в гамата на Volkswagen

Новият Arteon въплъщава класическия Gran Turismo в гамата на Volkswagen

444
0
Volkswagen Arteon, Volkswagen Arteon Shooting Brake
Arteon Shooting Brake (вляво) и новият Arteon (вдясно); снимка: Volkswagen

Arteon въплъщава класическия Gran Turismo в гамата на марката Volkswagen – авангарден, изпълнен с енергия и високоефективен. Volkswagen даде възможност за първи поглед към новия Arteon, чиято премиера ще се състои по-късно през юни. Наред с класическия Gran Turismo в бъдеще ще се предлага и втори вариант в гамата на модела под формата на Shooting Brake – едновременно динамичен, елегантен и впечатляващ със своята гъвкава и практична комби концепция.

„С Arteon Shooting Brake успяхме да създадем нов вълнуващ баланс между скорост, мощ и пространство“, сподели ръководителят на Volkswagen Group Design и главен дизайнер на марката Volkswagen Клаус Бишоф.

Volkswagen ще представи цялостна актуализация на моделната гама заедно с представянето на двете версии на Arteon

Вътрешното пространство на Arteon ще се отличава с изцяло ново оформление на арматурното табло и мястото на водача. Те ще подчертаят още по-добре изключително харизматичния характер на тези модели. В новото табло е интегрирано последното поколение на модулната инфотейнмънт платформа (MIB3). Тя гарантира възможно най-високото ниво на комуникационна свързаност. Гамата от задвижващи агрегати също е обновена в технологичен аспект.

Всички двигатели се отличават с високо равнище на енергийна ефективност, ниски нива на емисиите и високи показатели на въртящия момент. Тази максимална ефективност се постига чрез иновативни и перспективни задвижващи агрегати и технологии за ограничаване на емисиите, ориентирани към бъдещето.

Наред с тези нововъведения в авангардна моделна линия на Arteon ще бъдат внедрени и редица интелигентни асистиращи системи за водача

Така например, благодарение на системата „Travel Assist“ за първи път при новите версии на модела ще бъде възможно управление на автомобила с висока степен на асистенция – по желание на водача и в рамките на ограниченията на системата. Изключително подходящите за пътуване на дълги разстояния нови модели на Volkswagen вече ще бъдат в състояние под контрола на водача да поемат управлението, ускорението и спирането при движение със скорост до 210 км/ч.

Световната премиера на Arteon и Arteon Shooting Brake ще се състои на 24 юни.