Начало Автомобили Новият F-TYPE – истински спортен Jaguar

Новият F-TYPE – истински спортен Jaguar

269
0

Новият Jaguar F-TYPE е олицетворение на британската марка в най-чистия й вид. Двуместният спортен автомобил предлага перфектен баланс между поведение на пътя и удоволствие от шофирането с още по-внушителен дизайн и купе, създадени с луксозни материали и красиви детайли.

Гамата от мощни двигатели включва опции с четири, шест и осем цилиндъра. Всеки от тях е с осемстепенната ръчна скоростна кутия Quickshift. Водачите могат да използват както селектора на SportShift, така и монтираните на волана пера.

Новият F-TYPE предлага и още екстри, насочени към удобството на водача. Сред тях са 12.3-инчов TFT дисплей с висока разделителна способност и информационно-развлекателна система Touch Pro с Apple CarPlay. Със системата Android Auto бъдещи актуализации на софтуера могат да бъдат направени в удобно за клиента време, без да е необходимо да се посещава търговец. Автомобилът е и с две превъзходни звукови системи от Meridian, които предлагат подобрено възпроизвеждане на звука.

„Предизвикателството, което си поставихме, бе да създадем най-красивия спортен автомобил”, коментира шефът на отдел „Дизайн” в Jaguar Джулиан Томсън.

„Новият F-TYPE е по-специален от всякога, още по-усъвършенстван във всяка линия, повърхност и функция и олицетворява истинския дизайн на Jaguar.”

Всички двигатели са с турбокомпресор и предлагат избор от мощност с 300 к.с., 450 к.с., 575 к.с. и 380 к.с.

Моторите разполагат с активни изпускателни системи, които могат да бъдат ползвани или като опция, или като стандарт. Избралите задвижване с 450 или 575 к.с. V8 клиенти имат на разположение новата функция Quiet Start. Тя гарантира по-тих звук – байпасните клапани с електрически задействащи се задни шумозаглушители остават затворени, докато не се отворят автоматично при претоварване. При желание Quiet Start може да бъде изключен чрез избора на динамичен режим или чрез натискане на превключващия бутон за отработените газове преди стартиране на двигателя.

Отличителният звук на F-TYPE остава

Звуците са така настроени, че да отговарят на гамата от мощни агрегати. Високоефективните, плътно свързани филтри за твърди частици намаляват емисиите.

„Новият F-TYPE е категорично спортен автомобил Jaguar”, отбеляза директорът на серията F-Type Алън Фолкерц.

“Иконичният външен вид на автомобила е по-завладяващ от всякога. Технологии като виртуалния дисплей с висока разделителна способност задълбочават усещането за удобство в интериора. Гамата от мощни двигатели предлага ненадминат в сегмента широк избор. Ентусиастите ще оценят новия V8 двигател с мощност 575 к.с., подобреното шаси и интелигентна система за задвижване на всички колела. Те показват изключителни резултати при всякакви условия, запазвайки присъщата си способност за съхранение и използваемост.”

Клиентите също така могат да изберат и ексклузивно лимитирана серия F-TYPE First Edition. Тя ще се предлага само за една година и ще бъде с обновен Exterior Design Pack в модерен Dorchester Grey.