Начало Автомобили Новият Ford Transit Connect e Международен ван на 2014 г.

Новият Ford Transit Connect e Международен ван на 2014 г.

53
0

Изцяло новият Ford Transit Connect бе обявен за Международен ван на 2014 г. по време на изложението за товарни автомобили COMTRANS в Москва (Русия), с което Ford стана единственият самостоятелен производител, окичил се с престижната титла в две последователни години.

Ford регистрира своеобразен рекорд с петата си победа за приза Международен ван на годината, след като жури от 24 европейски журналиста избра Transit Connect със 130 точки от 163 възможни, пред Mercedes-Benz Sprinter (123) и Renault Kangoo (25).

Наградата на изцяло новия Transit Connect продължава успехите в предходни конкурси на Transit (2001), Transit Connect (2003), Transit (2007) и Transit Custom (2013).

Изцяло новият Transit Connect усъвършенства сегмента на компактните ванове и ние сме много горди да спечелим отново тази важна награда. Новият Transit Connect е здрав и жилав работяга като останалите ни лекотоварни автомобили. Сега той идва с нов, рафиниран дизайн и много по-ниски сметки за гориво – казва Барб Самарджич, вицепрезидент продуктово развитие във Ford-Европа.

Ford предприе цялостно обновление на лекотоварната си гама в рамките на 2 години. Етап от този процес е появата на стилния нов Transit Connect, който се присъединява към лидера Transit Custom и предстоящите за представяне през 2014 г. 2-тонен Transit и Transit Courier.

Новият Transit Connect предлага на собствениците си водещи в класа икономичност, товароносимост и издръжливост. Моделът ECOnetic постига подобрение от 34% в сравнение с досегашния – с разход 4 л/100 км и CO2 емисии от 105 г/км. Свръхикономичният 1-литров EcoBoost бензинов двигател също постига водеща в класа икономия.

С три си варианта на каросерията – Van, Van с двойна кабина и Kombi, Transit Connect – предоставя обширна и практична товарна зона с общ обем от 2,9 м3 до 3,6 м3, пълна преградна стена и максимална товароносимост от върховите за сегмента до 1 000 кг.

Изцяло новият Transit Connect впечатли журито с множество предимства, но най-вече с факта, че Ford е успял да конструира ван с изключителен акцент върху икономичността. Автомобилът е чудесен за нуждите на малък бизнес, но и на клиенти с обширен автопарк поради това, че им намалява разходите за товарен транспорт – обяснява Питър Виман, председател на журито за Международен ван на годината. – Товарното пространство предлага множество иновативни решения – капак в преградната стена за улеснен превоз на дълги товари, сгъваема предна пасажерска седалка и плъзгаща странична врата при моделите с дълга база, за натоварване на едно европале. Ford е обърнал голямо внимание също така на издръжливостта и безопасността, например с първата по рода си в сегмента система за активно спиране в града (Active City Stop).

Новата престижна награда Международен ван на годината за Transit Connect е рекордно пето попъление в забележителната вече колекция от призове на Ford през последните две години – след като Ford Ranger спечели титлата Международен пикап на 2013, Transit Custom – Международен ван на 2013, а бензиновият 1-литров EcoBoost агрегат стана Световен двигател на две поредни години – 2012 и 2013.

Първите производствени бройки от изцяло новия Transit Connect ще се доставят на собствениците им в края на 2013 г.