Начало Автомобили Новият Honda CR-V с отлична оценка по безопасност от EURONCAP

Новият Honda CR-V с отлична оценка по безопасност от EURONCAP

214
0

Новият Honda CR-V получи максимална оценка от пет звезди. Това стана в последното издание на традиционните тестове за безопасност на независимата организация EURONCAP. Автомобилът разполага с уникалната структура на каросерията си с водеща в класа здравина. И с пълен набор от технологии за активна безопасност.

Дизайнът на платформата е съобразен с концепцията ‘All Directions Collision Safety’ и е със структура на купето ACE™ (Advanced Compatibility Engineering) от ново поколение. При нея е използвана мрежа от свързани елементи, чиято задача е да разпределя равномерно енергията при удар. По този начин значително се намаляват силите, въздействащи върху пътническия отсек и се увеличава здравината на предната, задната и страничните зони на каросерията.

Пасивната безопасност на новия CR-V е допълнена от система Honda Sensing™. Тя представлява съвкупност от високо технологични активни асистенти и е сред най-добрите в класа си. Тя ползва подаваната едновременно от радар, камера и високо технологични сензори. Целта е да предупреждава и помага на шофьора при потенциална опасност.

Наред с новия CR-V на максимална оценка по безопасност от тестовете на Euro NCAP се радват и останалите представители на европейската гама на Honda- Jazz, HR-V и Civic.