Начало Автомобили Новият Honda CR-V идва в Европа през есента

Новият Honda CR-V идва в Европа през есента

37
0
CR-V,Honda,paris

През месец октомври т.г. стартират продажбите на новото поколение на кросоувъра CR-V на Honda. Неговите варианти за пазарите в САЩ и Япония направиха своя дебют в края на миналата година на автосалоните в Лос Анджелис и Токио съответно. Премиерата му на Стария континент ще се състои през септември в Париж.
Външно всъдеходът не се различава особено от отвъдокеанските си събратя, може би само в цвета на мигачите.
Основните разлики обаче са в задвижващите агрегати.
На европейските пазари новият CR-V ще се предлага първоначално с два двигателя – 2,2-литров i-DTEC с мощност 150 к.с. (350 Нм) с намалени разход на гориво и нива на отделяните вредни емисии. Нивото на CO2 е намалено спрямо предишното поколение от 171 гр/км. до 153 гр/км. (10%) за модификацията с механична скоростна кутия и от 195 на 175 гр/км. за тази с автоматична трансмисия.
Вторият агрегат е 2-литров, бензинов i-VTEC с мощност 155 к.с. (192 Нм) и нива на вредни емисии, намалени също като дизеловата версия от 192 на 174 гр/км. и от 195 на 176 гр/км съответно.
Още по-ниски нива на CO2 постига версията със задвижване само на предните колела, предлагана изключително с бензиновия мотор, чиито показатели са 170 гр/км.
Очаква се през следващата година гамата двигатели да бъде разширена с нов 1,6-литров бензинов агрегат.
Промените в салона спрямо предшественика са засегнали основно седалките – задните са свалени по-ниско с 38 мм, а тази на водача стига с 10 мм. по-надолу в най-ниското си положение.
На модернизация е подложено и задвижването на четирите колела. В режим 4х4 когато автомобилът стои на място са включени и двете оси. След потегляне ако електрониката не фиксира пробуксуване на колелата, тя автоматично минава само на предно задвижване, като включва и задното само при необходимост.
От Honda също отбелязват, че новият CR-V има намалено с 6% въздушно съпротивление, а подобрените изолационни материали са свалили два пъти нивото на шума в салона.